Accés al contingut Accés al menú de la seccióNotícias Destacadas

 
 • Informe de l’Organització Internacional del Treball sobre perspectives socials i de l’ocupació al món (29.06.2016)
  L’informe posa émfasi en les polítiques socials i d'ocupació per tal d'ajudar als individus a trobar feina, millorar les seves condicions de treball i ingressos actuals, i facilitar la seva transició a nous, i millors, llocs de treball. El estudis mostren l'existència d'un desequilibri i una fragilitat en els guanys, sobretot en països desenvolupats, on s'ha incrementat la pobresa.
 • El Parc d’Atraccions el Tibidabo presenta la seva memòria de sostenibilitat (24.05.2016)
  Consolidació del Model d’accés al cim 60-40, en el què es pretén que el 60% dels desplaçaments al Parc es realitzin en transport públic i un 40% en vehicle privat. La darrera dada indica que el 63% dels desplaçaments s’han fet amb transport públic.
 • El Col·legi de Censors Jurats de Catalunya presenta el seu informe de progrés (24.05.2016)
  El Col·legi disposa d’una Comissió de responsabilitat social des de l’any 2006 presidida pel seu director general i on també hi ha representants un gran nombre de col·lectius.
 • L’Empresa tèxtil BASI, S.A presenta el seu informe de progrés 2014 (24.05.2016)
  Publicació del seu Informe de progrés a la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial. L’esmentat Informe, està basat en una metodologia de reporting de grups d’interès (han identificat els grups, el seus reptes i ha dissenyat unes polítiques, accions, eines i indicadors de seguiment per neutralitzar els riscos i materialitzar les oportunitats).
 • Delta Cooperativa actualitza la seva memòria de responsabilitat social (11.04.2016)
  La memòria recull la política de Responsabilitat Social Empresarial, així com l’evolució i conseqüència de les accions de millora, les quals queden reflectides en els indicadors a seguir segons les directrius del Global Reporting Initiative.
 • El Consorci Hospitalari de Vic presenta la memòria de sostenibilitat i competitivitat (11.04.2016)
  El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) és una institució pública que ofereix serveis assistencials a nivell sanitari, sociosanitari, de dependència, residencial i de salut mental. Posa a disposició dels habitants de la comarca d’Osona (unes 150.000 persones) un servei assistencial de qualitat, tant en l’àmbit públic com privat, aplicant criteris de responsabilitat social.
 • Nova eina web per millorar l'eco-eficiència del cicle de l'aigua a les ciutats (11.04.2016)
  Els membres del projecte han elaborat una eina web d'ajuda adreçada a planificadors i gestors públics i privats del sector de l'aigua que els permeti millorar la relació entre l'impacte ambiental i el cost d'activitats.
 • Nova Notícia (18.02.2016)
 • El 66 % dels consumidors estan disposats a pagar més per productes i serveis d‘empreses compromeses (17.02.2016)
  La consultora Nielsen ha presentat un estudi sobre tendències de consum basada en més de 30.000 enquestes a més de 60 països d’arreu del món als quals s'ha fet la pregunta: “Quant d’acord estàs amb la següent afirmació: Jo pagaria més per productes i serveis que provenen de companyies compromeses positivament amb l’impacte social i medi ambiental?"
 • El Tercer Sector Ambiental de Catalunya posa en marxa la campanya “Jo sóc donant ambiental” per animar a col•laborar amb les ONG ambientals (10.02.2016)
  L’objectiu és donar a conèixer la tasca de les entitats ambientals i incentivar les donacions, l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa aquesta campanya.
 • ¿Qué es la Responsabilidad Social Empresarial o RSE? (10.02.2016)
  Tarannà viatges amb sentit ha creat aquest material audiovisual en el que es recull el testimoni i les opinions més rellevants del país en matèria de valors, sostenibilitat i compromís amb el planeta i la societat. Intervenen persones vinculades a diferents àmbits: educatiu, banca ètica, pimes, entitats sense afany de lucre, organismes internacionals i administració pública.
 • Ajuts al foment de cadenes curtes i mercats locals (10.02.2016)
  Els productes comercialitzats com a venda de proximitat poden acollir-se a l’empara del distintiu creat pel DARP, que diferencia les modalitats de venda directa i de circuit curt. A través de la potenciació dels circuits curts de comercialització es pot aconseguir una millor valoració econòmica i un increment del valor afegit i del marge de benefici del producte a vendre per part del productor o elaborador. També suposa un reconeixement del producte i del productor o elaborador (millor traçabilitat alimentària). El termini per a la presentació de les sol.licituds finalitza el 14 de març
 • PromoCaixa actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (08.02.2016)
  PromoCaixa és una empresa instrumental de CaixaBank que dóna suport i servei al Grup CaixaBank en l’estratègia comercial de captació i fidelització de clients, per mitjà de la selecció, la compra, la distribució i el seguiment d’elements promocionals, regals i serveis sota uns criteris de màxima qualitat, millors condicions i eficiència.
 • El Parlament Europeu publica una guia sobre Economia col.laborativa (08.02.2016)
  L’informe, publicat a finals de 2015 tracta d'explicar l'impacte que l'ús de grans volums de dades i d'internet juntament amb la tecnologia, han afavorit l’augment de l'economia col.laborativa.
 • Es publica la primera píndola de la campanya de consells d'estalvi energètic a l'oficina (08.02.2016)
  L'Institut Català d'Energia proposa un seguit de bones pràctiques pel que fa al bon ús de l'energia en l'entorn de treball. Es tracta de consignes senzilles i fàcils d'aplicar per ajudar a reduir la despesa energètica a l'oficina. La primera càpsula de la sèrie és sobre l'ús d'aparells electrònics.
 • Port de Barcelona actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (03.02.2016)
  El capital humà és clau per al bon funcionament del Port. És per això que l’organització posa especial atenció tant en el desenvolupament del seu personal com en la seva salut i seguretat laboral. La responsabilitat social de l’entitat va més enllà amb l’organització i participació en accions de suport als col.lectius més desfavorits del seu entorn.
 • Oberta la convocatoria de la X Edició dels Premis Nacionals Alares (03.02.2016)
  Es tracta d’una convocatòria anual en la que es vol reconèixer la tasca que porten a terme les institucions, empreses, agents socials, directius i mitjans de comunicació a favor de la conciliació de la vida familiar i laboral i la responsabilitat social. El termini per a la presentació de les candidatures finalitza el 14 d’abril.
 • Lavola actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (03.02.2016)
  Lavola disposa d’un sistema integrat de gestió, dirigit a la millora contínua, que els permet garantir la qualitat dels treballs, assegurant l'eficiència i l'eficàcia dels processos i la plena satisfacció dels clients; minimitzar l'impacte ambiental de l'activitat i treballar per la millora contínua en la gestió ambiental i energètica de l'organització; integrar la responsabilitat social en la gestió empresarial; garantir la seguretat i la salut de totes les persones que formen part de l'equip de Lavola, i assegurar el compliment de la legislació vigent en totes aquestes matèries.
 • Jornada sobre las oportunidades del programa Horizonte 2020 para las pymes y los servicios de la Red EEN por l'R+D (03.02.2016)
  Dar a conocer el Programa Horizonte 2020 y los servicios de soporte que ofrece la Red EEN por la participación en proyectos de R+D. Se contará con el ejemplo de una empresa que ha participado en el programa así como el acompañamiento que puede ofrecer un centro tecnológico.
 • B:SM Barcelona de Servicios Municipales actualiza su compromiso con la responsabilidad social (03.02.2016)
  B:SM tiene como misión contribuir al desarrollo de Barcelona y a la mejora de la calidad de vida de ciudadanos y visitantes, gestionando servicios encargados por el Ayuntamiento de Barcelona, con eficiencia, proactividad, aportando valor a esta gestión de servicios y optimizando la rentabilidad social y económica.
 • XV edició del premi Everis a l’emprenedoria social, la innovació i el talent (03.02.2016)
  La Fundació Everis, llança la candidatura 2016 dels premis que s’atorgaran a la proposta que tingui com a objectiu l'explotació d'una innovació tecnològica, de gestió social o ambiental, en les següents categories: “Nous model de negocis en l'economia digital”, “Tecnologies industrials i energètiques” i “Biotecnologia i salut”. El termini per a la presentació de les propostes finalitza el 31 de març de 2016.
 • Hospital Plató actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (03.02.2016)
  L’estructura de gestió de l’Hospital Plató, es basa en aconseguir els objectius del model de gestió EFQM d’excel•lència. La memòria de sostenibilitat posa èmfasi als avenços realitzats durant el 2014 així com la descripció del progrés anual de l’organització en la implantació dels deu principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides, en matèria de drets humans, laborals, ambientals i de lluita contra la corrupció
 • Convocats els ajuts LEADER 2016 (29.01.2016)
  La convocatòria d’ajuts Leader, està destinada a les empreses del món rural, i té per objectiu l’assoliment de reptes com: fomentar l’arrelament i desenvolupament econòmic i social dels joves al medi rural, contribuir a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, amb especial atenció als sectors agrari, alimentari, forestal i les zones rurals, estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari i, promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals. El termini per a la presentació de les sol•licitud finalitza el dia 21 de març 2016.
 • Joan de Déu organitza la Magic Line Barcelona mobilització solidària a favor de les persones més vulnerables (29.01.2016)
  L'esdeveniment central és una caminada per equips i no competitiva pels turons de Barcelona, que tindrà lloc el proper diumenge 28 de febrer de 2016. Durant els mesos previs, els equips participants es marquen un repte solidari i fan activitats de captació de fons per aconseguir-lo.
 • Oberta la convocatòria dels Premis d'Excel.lència Energètica (29.01.2016)
  Els Premis d'Excel.lència Energètica es convoquen amb l'objectiu de promoure i reconèixer la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica i les energies renovables per avançar cap a un nou model energètic més eficient, socialment redistributiu i ambientalment sostenible, en línia amb els principis de la política energètica europea: seguretat, competitivitat i sostenibilitat. El termini per a la presentació de les candidatures finalitzarà el 16 de febrer de 2016.
 • 1ª Trobada d’economia social del Vallès (28.01.2016)
  Aquesta activitat, que es celebrarà el proper dia 11 de febrer al Centre d´Empreses Industrials Can Roqueta de Sabadell, forma part de les actuacions que es porten a terme la Xarxa d’Innovació Social del Vallès i l’Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu d’ Explorar aliances i dotar d’eines i instruments que fomentin projectes col.laboratius i conjunts, Crear dinàmiques que millorin la relació i el coneixement mutu entre activitats econòmiques que fomenten l’economia social, Identificar interessos i necessitats compartides per fer créixer l’economia social al territori.
 • Convocatòria d'ajuts a projectes d'iniciatives socials de l'Obra Social "la Caixa” (28.01.2016)
  Amb aquesta convocatòria, es pretenen impulsar projectes que fomentin la promoció i el desenvolupament integral de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat social. El termini per a la presentació de la sol.licitud, del formulari del projecte i de la documentació complementària, s'inicia el dia 11 de febrer i s'acaba el 2 de març de 2016.
 • Cinefòrum: L'ètica aplicada a l'empresa. Pensar, dialogar, actuar (27.01.2016)
  Cinc pel.lícules que plantegen diferents situacions que afecten les empreses. Després de cada projecció hi haurà un debat, amb un expert en qüestions ètiques. La llibertat i la suggestió del cinema al servei de la participació i el diàleg. Es tracta d’una iniciativa del Palau Macaya coordinada per José Antonio Lavado, soci-director de Bidea Consultors
 • Estudi sobre economia verda a Barcelona (27.01.2016)
  L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el primer estudi sobre economia verda a la ciutat, en el qual s’analitzen les dades econòmiques del sector de l’economia circular, en una aposta per fer visible aquesta activitat i per fomentar una nova visió de l’economia de la ciutat i un model productiu més just i sostenible.
 • Acto de entrega de la IV edición del Premio Barcelona a la Empresa Innovadora en Conciliación y Tiempo (27.01.2016)
  El próximo miércoles 24 de febrero, tendrá lugar la entrega del Premio Barcelona en la Empresa Innovadora en Conciliación y Tiempo en el Salón de Cien del Ayuntamiento de Barcelona. Este premio quiere reconocer, promover y divulgar la tarea de aquellas empresas comprometidas al mejorar la gestión del tiempo para conseguir la conciliación entre la vida laboral, familiar y personal. Empresas que trabajan implementando medidas de usos del tiempo para facilitar que los trabajadores y trabajadoras puedan organizarse mejor y, al mismo tiempo, mejorar la organización empresarial
 • Entren en vigor les instruccions tècniques per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona (26.01.2016)
  L’objectiu de les instruccions és determinar els criteris ambientals comuns a introduir en la compra i contractació dels 12 grups de productes i serveis definits com a prioritaris: electricitat, equips informàtics, fusta, mobiliari d'oficina, paper, productes i serveis de neteja, serveis d'alimentació, elements de comunicació, projectes d'obres, organització d'esdeveniments, tèxtils i vehicles.
 • Matholding s’incorpora al Directori d’Experiències RScat (26.01.2016)
  Grup empresarial creat l’any 2005 que opera en el sector fitosanitari i de l’aigua. Per a Mat holding, ser socialment responsable implica exercir el seu negoci de forma ètica i transparent, per aquest motiu publiquen la seva primera memòria de sostenibilitat amb vocació de continuïtat.
 • Acord de col.laboració l'Associació EBC Catalunya i la Universitat de Barcelona (25.01.2016)
  Signatura d'un conveni marc de col.laboració entre la Universitat de Barcelona i l'Associáció Catalana per al Foment de l'Economia de Bé Comú. El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i el president de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, José Antonio Lavado, han signat un conveni marc de col.laboració. Entre les finalitats de l’acord hi ha potenciar línies de recerca sobre l’economia del bé comú (EBC) i impulsar la creació d’una càtedra sobre aquesta temàtica a la UB.
 • Obert el període de consulta pública sobre divulgació d’informació no financera de les empreses (22.01.2016)
  La Comissió Europea ha obert una consulta per tenir en compte l'opinió pública en les seves properes directrius no vinculants sobre la divulgació d'informació no financera. El termini per presentar les propostes finalitza el dia 15 d’abril
 • Obert el termini per presentar propostes pel V Congrés del Tercer Sector Social (22.01.2016)
  La Taula del Tercer Sector organitzadora del V Congrés del Tercer Sector Social vol promoure la màxima participació entre les entitats socials catalanes. En aquest sentit, les entitats i organitzacions socials que ho desitgin poden presentar les seves propostes tant a l'Àgora d'experiències, com propostes per formar part de les rutes que s'organitzaran per tot Catalunya per conèixer projecte in situ d'entitats socials. El termini per presentar propostes acaba el proper 19 de febrer.
 • Dotzena edició del Premi Ramon Margalef d'Ecologia (22.01.2016)
  El guardó, d'àmbit internacional, té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones, entitats o col•lectius d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. La dotació del Premi és de vuitanta mil euros i una peça única i simbòlica en memòria de Ramon Margalef. El termini per presentar les candidatures acaba el proper 13 de maig de 2016 i s'han d'adreçar a la Secretaria Tècnica del Premi Ramon Margalef, al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya
 • L’ICO, premi de la Fundació Avedis Donabedian a la millor memòria d’una institució sanitària (21.01.2016)
  L'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha estat guardonat amb el Premi Ignasi Aragó i Mitjans a la millor memòria d'una institució sanitària i social, concedit per la Fundació Avedis Donabedian.
 • El Instituto de Derechos Humanos de Cataluña otorgará el Premio Solidaridad (20.01.2016)
  Un galardón que reconoce la tarea de personas, colectivos y entidades que destacan en la suya lucha por los derechos humanos en Cataluña. En esta 29ª edición, la entidad ganadora ha sido la Asociación Nuevas Vías, que trabaja por la integración de Menores Inmigrantes no Acompañados (MINA) a través del apoyo jurídico y social y también se hará una mención especial a Fotomovimiento, un colectivo de fotoperiodistas nacido Plaza Cataluña durante la acampada del 15M. El acto de reconocimiento se celebrará el próximo día 15 de febrero en el Parlament de Catalunya.
 • Més de 50 empreses solidàries es reuneixen a la trobada anual del Casal dels Infants del Raval (20.01.2016)
  El Casal dels Infants aposta per una relació estreta i de confiança, que inverteix el compromís social de les empreses en oportunitats per als infants i joves que les necessiten. Un model de relació empresa-entitat consolidat, que genera noves oportunitats i accions conjuntes per sumar esforços i buscar el màxim impacte de cada col.laboració. Més de 400 empreses formen part de la xarxa compromesa amb la transformació social dels barris més vulnerables
 • IV Edició Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere (20.01.2016)
  El premi s’ha consolidat com un referent en el reconeixement des del tercer sector a la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’empoderament de les dones. El període per presentar candidatures romandrà obert del 14 de gener a l’1 de març i el premi s’atorgarà a la primavera de 2016
 • Segona edició de l’Anuari Corresponsables per a pimes i emprenedors (19.01.2016)
  La Fundació Corresponsables acaba de llançar la segona edició de l'Anuari per a pimes i emprenedors, en el que fa una profunda anàlisi de la realitat de la responsabilitat social i la sostenibilitat en les pimes i en les companyies de nova creació, a través de reportatges, entrevistes i tribunes d'opinió.
 • Premis Social Business City Barcelona: Emprenedoria social contra l’atur juvenil (18.01.2016)
  Social Business City (SBC) Barcelona és una iniciativa de desenvolupament local i projecció internacional promoguda pel Professor Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006, que té com a objectiu principal la pal.liació de les necessitats socials del territori mitjançant la promoció i el suport a l’emprenedoria i l’empresa socials a Barcelona. El termini per a la presentació d’idees finalitza el dijous 25 de febrer de 2016, a les 23h59.
 • Catàleg de bones pràctiques de voluntariat (18.01.2016)
  En el marc del programa Europeu VERSO, s’ha portat a terme un recull dels tres anys de treball amb la publicació d’un catàleg de disset bones pràctiques que tenen en comú millorar l’ocupabilitat de persones amb risc d’exclusió social i la dels mateixos voluntaris. També posen en valor la qualitat en la gestió, la mobilització social i la figura del voluntariat. Les pràctiques estan classificades en quatre àmbits d’actuació: mentoratge, rehabilitació, organització i responsabilitat social corporativa.
 • III Trobada Planeta responsable (15.01.2016)
  Es celebrarà el proper dia 25 de gener a l’Edifici Media-TIC de Barcelona i servirà d’altaveu a les empreses compromeses en l’àmbit social econòmic i ambiental, que busquen millorar o redefinir la seva relació i diàleg amb la societat i aporta per un nou estil de vida.
 • Pla pilot per adaptar l’horari laboral de les empreses a la realitat europea (15.01.2016)
  Promogut per la iniciativa de la Reforma Horària, té per objectiu reconvertir el sistema del temps que se segueix a Catalunya, cercant una millora anímica i laboral. El programa pilot permet trobar, a les empreses participants, el model òptim d’adaptació de la realitat de la seva empresa amb un sistema d’horari molt diferent de l’actual.
 • 3r Cicle "Impulsors de l'RSC: Compartir per millorar" (14.01.2016)
  Després de l’èxit del 1r i 2n cicle "Impulsors de l’RSC: compartir per millorar", la Càtedra MANGO d’Responsabilitat Social Corporativa presenta enguany la tercera edició del Cicle centrada en la visió internacional de l’RSC. El cicle s’adreça a directors i responsables d’RSC d’organitzacions públiques i privades. L’objectiu és generar coneixement per a la gestió estratègica de l’RSC i trobar accions i propostes per millorar la implantació pràctica de l’RSC. Plantejades de manera interactiva, les sessions combinen ponències d’experts i treball pràctic en grup.
 • Apunts s’incorpora al Directori d’Experiències Rscat (14.01.2016)
  Apunts ofereix serveis de disseny i missatgeria a través de la seva cadena de valor social i sota els paràmetres de la Responsabilitat Social. Té dos grans reptes: convertir-se en el proveïdor socialment responsable d’empreses multinacionals, pimes i persones autònomes, i generar llocs de treball per a persones amb discapacitat per trastorns de salut mental i que es troben en situació de risc d’exclusió social.
 • Es publica el cinquè Monogràfic RScat sobre la millora de la coordinació en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals (12.01.2016)
  El cinquè monogràfic Rscat aborda nous paradigmes de gestió de la prevenció de riscos laborals, que de forma voluntària i proactiva permeten a les empreses i organitzacions anar més enllà dels requeriments legals. En el monogràfic es recullen les opinions d’agents econòmics, socials i govern i l’aportació d’empreses que han aconseguit implantar solucions imaginatives per desenvolupar la responsabilitat social en tota la cadena de valor.
 • El V Congrés del Tercer Sector Social, es celebrarà del 7 al 10 de juny de 2016 (08.01.2016)
  La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza a Barcelona el V Congrés, sota el lema 'Créixer socialment', amb 3 objectius principals: Enfortir la identitat, els valors i les capacitats del tercer sector social. Reclamar més i millors polítiques socials públiques en l’actual context de crisi econòmica. Enfortir l’aliança del tercer sector social amb els poders públics i els altres agents socials.
 • 70 centres educatius de tot Catalunya han rebut el Distintiu d’Escola Verda (08.01.2016)
  El programa Escoles Verdes ajuda els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promou la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavoreix l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius. Actualment, un total de 587 centres estan adherits al programa Escoles Verdes
 • Premis Fundació Randstad (08.01.2016)
  L’objectiu dels premis és el reconeixement als beneficis de la contractació de persones en risc d'exclusió i la integració de la diversitat a l'empresa. El termini per a la presentació de les candidatures, finalitza el dia 31 de gener de 2016.
 • Curs d’adaptació a la nova ISO 14001:2015 (08.01.2016)
  La formació de 10 hores lectives, organitzada per de l’Escola de Formació del COAMB, es celebrarà els dies 22 i 29 de gener amb l’objectiu d’ajudar a actualitzar en les novetats de la norma ISO 14001:2015 aprovada fa unes setmanes, i facilitar-te passos concrets per a adaptar els sistemes existents a la nova norma.
 • Gas Natural Fenosa actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (23.12.2015)
  La política de responsabilitat social de Gas natural defineix set compromisos a través dels quals vehicula la seva actuació: orientació al client, compromís amb el s resultats, medi ambient, interès per les persones, seguretat i salut, compromís amb la societat i integritat.
 • Grup Bon preu s’incorpora al Directori d’Experiències RScat (23.12.2015)
  Organització catalana de caràcter familiar compromesa amb els ciutadans i amb el seu territori. Al nivell intern, les principals àries sobre les quals es treballa són: la creació d’una ocupació estable i de qualitat, la gestió i el desenvolupament professionals, la prevenció de riscos laborals, el compromís amb la conciliació de la vida professional i personal i la comunicació interna.
 • Forética publica una guia sobre les implicacions per a les empreses de l'acord sobre canvi climàtic (21.12.2015)
  El document aporta set claus d'actuació per a les empreses, que jugaran un paper crític en la consecució dels objectius marcats després de la Conferència Internacional sobre Canvi Climàtic.
 • Propostes per a un Nadal Solidari (21.12.2015)
  La Federació Catalana del Voluntariat social, et convida a viure un Nadal més solidari que mai amb 9 propostes de consum i col•laboració per fomentar l’economia social i solidària.
 • Presentació de la Guia sobre la transparència per a partits polítics i organitzacions sindicals i empresarials (21.12.2015)
  La Guia té com a objectiu orientar i proporcionar instruments als partits polítics, els sindicats i les patronals perquè puguin complir adequadament les obligacions previstes per la Llei de transparència.
 • La Fira de Consum Responsable s’instal.la a la plaça de Catalunya (21.12.2015)
  L’objectiu és difondre entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat, fent possible, a l’hora, una economia realment social i solidària.
 • Benestar Social i Família promou 25 mesures per adaptar la Reforma Horària entre els caus i els esplais de Catalunya (18.12.2015)
  La Direcció General de Joventut, i la Iniciativa per a la Reforma Horària han editat sis postals digitals adreçades als esplais i caus d’arreu de Catalunya. Algunes de les principals recomanacions són: avançar els horaris dels àpats, incrementar l’ús de les TIC o adequar la planificació de les activitats i sortides.
 • Govern i entitats subscriuen un codi de bones pràctiques per a la contractació pública dels serveis d'atenció a les persones (18.12.2015)
  El codi preserva aquest sector especialment sensible a través d’un model de contractació que vetlla per la qualitat dels serveis i considera, sota criteris d’eficiència social, que l’oferta més avantatjosa no necessàriament s’ha de determinar atenent exclusivament al preu
 • La Conferència sobre el canvi climàtic de París, COP21 es tanca amb un acord històric (18.12.2015)
  L'Acord de París, per a la lluita contra el canvi climàtic, compta amb 40 pàgines, és vinculant per a tots els països -és a dir, es comprometen a disminuir públicament els gasos d'efecte hivernacle-, i reuneix per primera vegada a totes les nacions en una causa comuna sobre la base de les seves responsabilitats històriques, presents i futures.
 • Publicat l’Ideari Respon.cat a la responsabilitat social (17.12.2015)
  Es tracta d’un document que es posa a disposició de totes les empreses i organitzacions i que pretén ser inspirador dels valors positius del teixit empresarial català. La presentació pública de l’ideari es va portar a terme el passat dilluns durant l’acte de lliurament dels premis Respon.cat a través dels quals s'ha volgut mostrar a la societat catalana diferents experiències de Responsabilitat Social Empresarial, així com llançar un missatge al conjunt del món empresarial català sobre la necessitat de fer un pas endavant en els compromisos empresarials.
 • Serveis de Salut Baix Empordà, s’incorpora al Directori d’Experiències RScat (17.12.2015)
  La missió de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà és la prestació de serveis de qualitat en l'àmbit de la salut i la dependència, al Baix Empordà, d'acord amb un model d'atenció integrat i orientat al ciutadà. L’entitat disposa d’un codi ètic a través del qual es garanteix un elevat grau d’exigència ètica en la seva actuació envers els pacients, els seus familiars, la comunitat, el sistema sanitari i també amb els professionals que formen part dels seus centres i serveis.
 • Mútua Terrassa, s’incorpora al Directori d’Experiències Rscat (17.12.2015)
  Les bones pràctiques empresarials de l'entitat es manifesten en actuacions transparents, basades en comportaments ètics, ja que davant de tots els nostres grups d'interès actuem amb la màxima honestedat, equitat i transparència, més enllà del compliment de les lleis, codis de conducta i de les normes internes i en la gestió eficient dels recursos oferint la màxima qualitat possible i el servei més oportú, amb els recursos disponibles, tot tenint el màxim equilibri en la utilització dels mateixos.
 • Balanç de la jornada sobre responsabilitat social a les empreses i inversió socialment responsable en els plans de pensions del sistema d’ocupació. (17.12.2015)
  El passat dia 3 de desembre La Confederació Sindical de Comissions Obreres y la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, va organitzar una jornada sobre responsabilitat social i inversió socialment responsable. A continuació es poden consultar les ponències i el material gràfic de la jornada.
 • La Diputació de Barcelona, s’incorpora al Directori d’Experiències Rscat (15.12.2015)
  La Diputació de Barcelona aposta per integrar la responsabilitat social a l'estratègia organitzativa i enfortir la prestació de serveis al territori, d'acord amb els valors de proximitat, transversalitat, transparència, sostenibilitat, eficàcia i eficiència, amb la voluntat d'esdevenir un referent en la prestació de serveis al món local, contribuint al desenvolupament sostenible
 • Guanya-m’hi tots (15.12.2015)
  Pataforma d’intercanvi de productes entre empreses i entitats, per tal de donar una segona vida als productes . L’objectiu del programa “Guanyem-hi tots!” és facilitar l’accés a material a les entitats que el necessitin, de la mateixa manera seguir utilitzant material en bon estat.
 • Nova campanya de matrícula al Màster Universitari en Responsabilitat Social de la UOC (15.12.2015)
  El Màster en Responsabilitat social corporativa (RSC) respon a la necessitat de formar professionals capaços de posar en pràctica projectes i sistemes de gestió de l'RSC en les seves organitzacions. La docència començarà el dia 16 març, però fins el 18 de desembre podeu gaudir d’interessants descomptes.
 • Es signa el nou Acord Interprofessional de Catalunya 2015-2017 (10.12.2015)
  L’objectiu de l’acord, és impulsar la concertació social i la negociació col.lectiva com a “mecanismes més idonis per assolir un sistema de relacions laborals flexible, equilibrat, permeable a les adaptacions necessàries en els sectors i les empreses”. Per primera vegada s’incorpora la negociació col.lectiva com a instrument per al desenvolupament de la responsabilitat Social
 • Jornada sobre les conclusions i perspectives de la COP21 de París (10.12.2015)
  L’objectiu de la sessió que es celebrarà el proper dia 17 de desembre a Barcelona, és fer conèixer els resultats de la Cimera i, alhora, iniciar una anàlisi sobre les conseqüències i les perspectives que permetin l’assoliment de l’objectiu de no incrementar la temperatura mitjana global del planeta en més de 2°C respecte l’època preindustrial
 • La Comissió Europea adopta un ambiciós paquet de mesures per al foment de l’economia circular (09.12.2015)
  Aquestes noves mesures, estan encaminades a ajudar les empreses i les consumidors europeus en la transició cap a una economia més sòlida i circular on s’utilizin els recursos de manera més sostenible.
 • Els Premis Incorpora reconeixen 6 empreses per la integració laboral de persones vulnerables (09.12.2015)
  En l’acte, en què hi va participar el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, van resultar premiades les empreses Opennatur, La Granja, König, Andilana així com la Fundació d’Atenció a la Dependència, Sant Joan de Déu i l’Ajuntament de Sant Cugat.
 • El Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) s’incorpora al Directori d’Experiències RScat (02.12.2015)
  Fidel al seu compromís, amb la societat i l’entorn el (CCIB) continua impulsant una estratègia de responsabilitat social corporativa iniciada l’any 2011. Aquest fet permet harmonitzar els objectius de negoci amb els de caràcter ambiental i social, incorporant criteris de gestió responsables en tota la cadena de valor. Per a la definició i elaboració de la quarta memòria de sostenibilitat ha tingut en compte els principis internacionals de la Guia per a la elaboració de memòries de sostenibilitat versió G4.
 • El Govern d’Aragó publica el seu Pla de Responsabilitat Social (02.12.2015)
  L'objectiu és que les empreses i els autònoms aragonesos coneguin i incorporin la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) com una línia d'actuació estratègica. Una iniciativa que pretén canviar el paper de l'empresa en la societat, considerant els impactes ambientals, socials i econòmics de l'activitat i les relacions amb els diferents grups d'interès. Un pla que ha estat signat per les organitzacions sindicals, CCOO i UGT, i les patronals CEPYME i CREA.
 • 30 coses que pots fer tu contra el canvi climàtic (02.12.2015)
  Cada cop hi ha més evidències que el canvi climàtic és un problema arreu del món, també a casa nostra. A continuació es presenten petites actituds personals permeten lluitar contra l’escalfament global de manera efectiva
 • El Día de la Cámara en Osona reconoce las empresas más destacadas del año (26.11.2015)
  Las empresas osonenques Calidad Pascual; Driving Events; Esbelt; Joan Vinyas y Montaña de Libros han sido los galardonados de este año. Concretamente, en la categoría de empresa responsable, el reconocimiento se otorgó a Calidad Pascual por su compromiso, y la generación de valor social laboral y medioambiental en Cataluña
 • Cataluña se convierte en la primera destinación turística integral a nivel mundial al conseguir la certificación Biosphere (26.11.2015)
  Cataluña impulsa con este sello un modelo de turismo responsable, ambientalmente sostenible, socialmente inclusivo y universalmente accesible. La certificación BIOSPHERE RESPONSIBLE TOURISM es un sistema de certificación que no sólo establece criterios de calidad o sobre medio ambiente, sino que incluye requerimientos de sostenibilidad, como son la responsabilidad social, la conservación de los bienes culturales, la satisfacción de las expectativas de los turistas sobre la destinación o la mejora de la calidad de vida de la población acogedora.
 • Diálogo corresponsables sobre pymes (25.11.2015)
  Ayer, en la Sede de PIMEC de Barcelona, tuvo lugar un encuentro sobre responsabilidad social y pymes, un espacio de reflexión en el que asistieron representantes de empresas y organizaciones comprometidas con la gestión responsable, entidades representativas y administración pública. Las conclusiones del encuentro, servirán para alimentar el nuevo Anuario Corresponsables centrado en Pymes y Emprendedores.
 • Mango actualiza su compromiso con la responsabilidad social (23.11.2015)
  Con la voluntad de actuar de forma sostenible en todos los ámbitos de influencia, tanto internos como a externos, la organización ha establecido una serie de compromisos, en aspectos económicos, sociales y laborales, ambientales, de cooperación con la sociedad y en materia de seguridad en sus artículos. Estos compromisos son asumidos tanto por todos los franquiciats de Mango como sus colaboradores.
 • B-Biosca actualiza su compromiso con la responsabilidad social (23.11.2015)
  La organización apuesta para un desarrollo sostenible a nivel ambiental, social y económico. Dispone de un departamento de Responsabilidad Social Corporativa que incorpora los temas de calidad, medio ambiente y seguridad y salud en el trabajo. Destaca también la aprobación de su primer código ético con la voluntad de garantizar un comportamiento responsable en el desarrollo de la actividad.
 • SHIP2B Impact Forum (23.11.2015)
  El próximo jueves 26 de noviembre el salón de actos del Edificio MediaTIC de Barcelona acogerá el "Ship2B Impact Forum", un foro empresarial (mañana) e inversor (tarde) donde se analizará el potencial tanto de las empresas como de la inversión de impacto social en el mundo, y se mostrarán las ventajas que pueden derivarse del establecimiento de alianzas entre grandes empresas y startups de impacto.
 • Cátedra Universidad de Barcelona y Fundación Adecco para la integración laboral de personas con discapacidad (23.11.2015)
  El objetivo fundamental de la Cátedra, es analizar y evaluar el proceso de integración laboral de las personas con discapacidad y el impacto que tienen las empresas en este proceso a través de sus políticas de responsabilidad corporativa y gestión de los recursos humanos.
 • Balance positivo de la 6na Semana de la Responsabilidad Social (23.11.2015)
  La elevada afluencia de asistentes a las diversas actividades de la 6ª edición de la Semana de la Responsabilidad Social Cataluña, unas 1.000 personas, consolida este acontecimiento como en lo referente a Cataluña, por visibilitzar el compromiso de las empresas, las administraciones, las personas.
 • La Oficina Catalana del Cambio Climático publica el informe 5 años del Programa de acuerdos voluntarios. Las cifras de los acuerdos voluntarios: organizaciones, inventarios, medidas (17.11.2015)
  Este documento se pretende dar a conocer los resultados alcanzados gracias al Programa durante los cinco años que ha estado en funcionamiento y, al mismo tiempo, incentivar que nuevas organizaciones se adhieran en un futuro próximo.
 • Presentación del Global Hub for de Common Good (17.11.2015)
  El próximo 18 de noviembre se presentará en Barcelona el Global Hub for the Common Good. Este proyecto creado por Diego Isabel la Moneda (Coordinador de expansión de la Economía del Bien Común), se una plataforma que fomentará la resiliencia social a través de la colaboración ciudadana e institucional con la visión de conseguir un cambio sistémico en el que los valores sociales estén reflejados en nuestro sistema político y económico.
 • Entregados los Premios Compromiso 2015 convocados por la Fundación Viver de Bell-lloc (17.11.2015)
  Con estos premios la entidad ha querido hacer un reconocimiento a las personas, empresas y administraciones que han confiado en sus servicios y que, de esta manera, han permitido dar más oportunidades personales y profesionales a centenares de personas con discapacidad de la comarca.
 • II Jornada de Responsabilidad Social en la Empresa e inversión socialmente responsable en los planes de pensiones (17.11.2015)
  La Confederación Sindical de Comisiones Obreras y la Comisió Obrera Nacional de Cataluña organizan la "II Jornada de Responsabilidad Social en la Empresa e Inversión Socialmente Responsable" que se celebrará el jueves 3 de Diciembre de 2015 en el Salón de Actos de la sede de CCOO de Cataluña, Via Layetana 16 (Barcelona 08003).
 • 19 empresas reciben el distintivo de Empresa Responsable (16.11.2015)
  En el marco de la 6ª semana de la Responsabilidad Social Cataluña celebrada del 10 al 14 de noviembre, se ha llevado a cabo, entre otras actividades, la entrega de reconocimientos a las empresas y organizaciones comprometidas con su gestión socialmente responsable.
 • Día Internacional del Voluntariado en Barcelona (16.11.2015)
  Durante el acto, que se celebrará el próximo día 27 de noviembre en Barceona, se llevará a cabo la presentación de la Guía para la implementación de un modelo de RS y Voluntariado Corporativo con la intervención de las entidades participantes en el proceso de elaboración de la guía: ACIDH, AECC - Cataluña contra el Cáncer, Amigos de las Personas Mayores, ARED Fundación, Raíces Fundación, Casal de los Niños, Cruz Roja Cataluña y Save the Children.
 • Fluidra actualiza su compromiso con la responsabilidad social (11.11.2015)
  Fluidra es una empresa responsable y socialmente comprometida que desarrolla su modelo de negocio siguiendo planteamientos basados en la innovación y la sostenibilidad. Está adherida al Pacto Mundial de las Naciones Unidas (ONU) para el desarrollo sostenible, unos principios basados en el respeto hacia los derechos humanos, laborales y medioambientales y también en la lucha contra la corrupción.
 • Tercera edición del Business With Social Value (11.11.2015)
  El próximo día 2 de diciembre, en el Palacio de Congresos de Cataluña, se celebrará el Business With Social Value (BWSV), una iniciativa solidaria que busca generar posibilidades reales de contratación competitiva de negocio con valor social. La finalidad es colaborar con entidades no lucrativas que dan trabajo a personas con riesgo de exclusión social ó con discapacidad para que puedan obtener para sí misma los recursos necesarios para alcanzar sus objetivos
 • Dow Chemical actualiza su compromiso con la responsabilidad social (10.11.2015)
  La política de Responsabilidad Social Corporativa forma parte de la estrategia empresarial de Dow en materia de Sostenibilidad y es sustentada y promovida por la dirección de la Compañía. El compromiso y filosofía de Dow, reflejados en sus valores de convivencia y respeto hacia el medio ambiente, el entorno y la sociedad, se fomenta en el espíritu de participación de la comunidad vecina en las diferentes actividades que desarrolla
 • ISS Facility Services actualiza su compromiso con la responsabilidad social (09.11.2015)
  ISS cree firmemente que el éxito a largo plazo de la empresa depende del equilibrio de los aspectos sociales, ambientales y económicos de su negocio. Los esfuerzos en estas áreas nos proporcionan empleados comprometidos, satisfacción en el cliente y el crecimiento empresarial
 • Grupo claridad se incorpora al directorio de experiencias Rscat (09.11.2015)
  La misión última de la Fundación Claridad es contribuir, desde el deporte y la salud y el ocio a mejorar la calidad de vida de las personas a lo largo de su vida. La Fundación promueve y presta servicios deportivos de calidad desde un planteamiento socialmente inclusivo, éticamente responsable y de compromiso con el entorno. Se inspiran en modelos de excelencia como el del EFQM, se rigen por un Código Ético propio que recoge los valores y los principios de actuación fundamentales de la organización
 • Gas natural actualiza su compromiso con la responsabilidad social (09.11.2015)
  El con respecto al medio ambiente es uno de los compromisos que establece la Política de Responsabilidad Corporativa de Gas Natural Fenosa. Por eso, establecen como principales objetivos la conservación de la biodiversidad y la utilización racional de los recursos naturales. Podéis consultar la última memoria publicada al Directorio de Experiencias RScat
 • Acto de entrega de premios Responde. cat (09.11.2015)
  Los Premios y reconocimientos Responde. cat 2015 se estructuran en cuatro categorías: Premio Responde. cat a la trayectoria (pyme) y Premio Responde. cat a la trayectoria (grande), Reconocimiento Territorio Socialmente Responsable, Reconocimiento programa empresarial de Voluntariat, Reconocimiento programa empresarial ambiental. El acto se celebrará el lunes 14 de diciembre de 12.00 a 13.00 h en la Lonja de Mar de Barcelona.
 • Se publica el cuarto monográfico RScat sobre corresponsabilidad (06.11.2015)
  El cuarto monográfico Rscat pretende analizar como las medidas de conciliación y de racionalización del tiempo de trabajo, se pueden adoptar de forma igualitaria tanto por parte de las mujeres como de los hombres. Una recopilación de artículos de opinión que reflejan el punto de vista de personas expertas, agentes sociales y de las propias empresas, que nos explican de primera mano cuáles son las principales dificultades y ventajas de apostar por una gestión que facilite la corresponsabilidad desde la cultura del trabajo.
 • Cataluña, territorio socialmente responsable (05.11.2015)
  La editorial Corresponsables publica un especial sobre Territorios Corresponsables, en el que se incluyen las particularidades de algunas comunidades autónomas así como las buenas prácticas más destacadas, en el caso de Cataluña se incorpora también un artículo de opinión del director general de Economía Social y Cooperativa y Trabajo Autónomo, Xavier López, sobre los atributos que lo identifican como territorio socialmente responsable.
 • OuiShare Fest Barcelona primer acontecimiento profesional destinado a la economía colaborativa (05.11.2015)
  Oui Share Fest Barcelona, que se celebrará del 19 al 21 de noviembre, será el lugar para entender y dialogar en torno a cuáles son las oportunidades para empresas e instituciones Públicas dentro de la economía collaborativa, explorando sus elementos clave y aprendiendo como aplicarlos a la realidad de cada organización.
 • Los horarios a debate: la gestión del tiempo de trabajo (30.10.2015)
  La jornada, se celebrará el próximo día 17 de noviembre en el Palau Macaya de Barcelona y, tiene por objetivo la presentación de dos estudios y dar respuesta a diferentes ejes de debate desde las perspectivas diferentes de los agentes y expertos participantes en las mesas redondas.