Accés al contingut Accés al menú de la seccióNotícias Destacadas

 
 • Avui, a la Biblioteca de Catalunya, 40 persones dins del marc dels tallers del II Cicle de formació en Responsabilitat Social (RSCat) hem treballat la nova ISO 45001, el sistema de gestió de seguretat i salut en el treball. (17.11.2016)
  Les normes ISO pretenen millorar la gestió global de les empreses. Avui en el taller s'ha treballat en els criteris que aporta la ISO 45001 que està en preparació i la seva publicació està prevista per la primavera del 2017. Aquesta substitueix l'OHSAS 18001
 • El GRI actualitza el seu sistema de reporting (10.11.2016)
  El GRI publica noves versions de les guies sobre elaboració d’informes de sostenibilitat que incorporen el conceptes clau de la versió G4, i que serán aplicables a partir de juliol de 2018.
 • Temps de treball i conciliació: taller sobre la Reforma horària al II Cicle formatiu RSCat. (10.11.2016)
  Fabian Mohedano i Xavier Peralta, de la iniciativa Reforma horària, han ajudat a les empreses assistents a identificar àmbits de millora per fer uns horaris més saludables.
 • Igualdad de género en la Investigación Científica (08.11.2016)
  El aumento de la participación de las mujeres en el campo de la investigación es un objetivo compartido por numerosas instituciones científicas europeas. En este contexto, hay que mencionar iniciativas como las de la Institución Cerca que fomentan la igualdad de género
 • El portal RSCat destacat a la Vanguardia per Josep M Lozano (04.11.2016)
  Josep M Lozano, professor d’Esade i investigador en RSE de l'Institut d'Innovació Social, destaca el paper del portal RSCat marcant una direcció prometedora per impulsar la responsabilitat social a Catalunya.
 • L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) publica la seva memòria de sostenibilitat (02.11.2016)
  Entre les finalitats del Col·legi d'Advocats de Barcelona esta la de vetllar perquè l'actuació professional dels advocats i advocades respongui als interessos i les necessitats de la societat actual, així com garantir les bones pràctiques i el compliment de les seves obligacions deontològiques.
 • L’Economia Solidària creix. Resultats de l’Informe del Balanç Social 2015 (02.11.2016)
  El 2015 les 173 organitzacions associades a les XES donaven feina a 3.663 persones, tenien unes 215.000 persones de base social i sumaven uns ingressos d’uns 164 milions d’euros.
 • Premi Ignasi Fina de seguretat laboral. Per un entorn saludable a la feina. (02.11.2016)
  El premi, convocat per l'Ajuntament de Barcelona, té com a finalitat reconèixer i promoure la introducció de millores en la seguretat i la salut dins el lloc i/o condicions de treball. El termini de presentació de candidatures finalitza el 10 de novembre.
 • Tallers RSCAT: obert el termini d’inscripcions (28.10.2016)
  Durant el mes de novembre, i en el marc del II Cicle formatiu RSCat, es realitzaran tres tallers gratuïts d’aprofundiment sobre: Temps de treball i conciliació; Seguretat i salut laboral: ISO45001 i Diàleg amb grups d’interès.
 • Balanç Social. II Cicle formatiu RSCat. (27.10.2016)
  Rubén Suriñach, coordinador de la Campanya del Balanç Social (BS) de la XES, ha explicat que el BS és una bona eina de rendició de comptesi de mesura de l’impacte social, ambiental i de bon govern de les empreses
 • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies convoca els Premis Civisme 2016 (21.10.2016)
  Els premis reconeixen accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que hi proposin reflexions i actuacions.
 • Aplitelc renova el seu informe de sostenibilitat 2015 (20.10.2016)
  L’empresa reforça el seu compromís amb la qualitat laboral, durant l’any 2015 va implantar el sistema de seguretat i salut en el treball OHSAS 18001:2007.
 • L’Economia del Bé Comú (EBC) és un sistema de gestió basat en valors universals. II Cicle formatiu RSCat. (20.10.2016)
  Jose A Lavado, President de l’Associació Catalana de Foment de l’EBC destaca que és una eina de gestió que permet analitzar les formes de treballar de les empreses i organitzacions i planificar accions de millora. La matriu de l’Economia del Bé Comú creua els cinc valors universals (Dignitat Humana, Solidaritat, Ecologia, Justícia social i Democràcia i Participació) amb els diferents grups d’interès amb els que es relaciona una organització.
 • TERSA publica el seu informe de sostenibilitat 2015 (18.10.2016)
  L’informe ha estat elaborat seguint les directrius de la guía G4 del GRI i recull tota la informació relacionada amb el desenvolupament operatiu, econòmic, ambiental i social de l’organització.
 • Fundació Viver de Bell-lloc publica la seva memòria de sostenibilitat (18.10.2016)
  Viver de Bell-lloc és una entitat especialitzada en el creixement personal i laboral de persones amb discapacitat mental. En els darrers anys han rebut diversos premis de reconeixement a les pràctiques responsables.
 • VII edició del Marketplace ambiental (18.10.2016)
  Jornada anual on es troben empreses, entitats, institucions, grups de recerca i particulars per fer créixer la seva xarxa de contactes en l’àmbit del medi ambient i desenvolupar nous projectes amb valor social.
 • L’empresa catalana, un 40% més responsable que en 2015 [Article] (17.10.2016)
  Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, assegura que les pràctiques responsables de les empreses es consoliden any rere any i «actualment ja compten amb un total de 136 experiències que han estat analitzades per RSCat».
 • Societat Cooperativa d’Instal•lacions Assistencials Sanitàries (SCIAS) publica la seva memòria de sostenibilitat 2015 (17.10.2016)
  L’empresa analitza els seus impactes econòmics, socials i ambientals a partir de la versió G4 del GRI.
 • Persones refugiades, persones benvingudes. Catalunya pot i vol (17.10.2016)
  La pàgina web Refugee.gencat.cat està concebuda com una eina útil d’informació i difusió dels recursos que tant les administracions com les entitats disposen per a tota la ciutadania, i especialment per a les persones refugiades
 • Una delegació de la Comissió de Responsabilitat Social visita l’Escola Sant Gervasi (17.10.2016)
  L’Escola Sant Gervasi, un centre educatiu amb més de quaranta anys de tradició educativa al Vallès Oriental, ha estat seleccionada per part de la Comissió de Responsabilitat Social del Consell com a un bon exemple d’entitat compromesa amb el foment de la responsabilitat social a Catalunya.
 • 5a edició del Business With Social Value (17.10.2016)
  Business With Social Value (BWSV) és una iniciativa solidària que busca generar possibilitats reals de contractació competitiva de negoci amb valor social.
 • Atenea Park presenta la seva fitxa de bones pràctiques en RSC (17.10.2016)
  L’empresa ha participat en una iniciativa, amb 19 empreses més, per a la identificació del Penedès com a destinació turística responsable i destaca pel seu compromís amb un turisme sostenible.
 • Premios RSC Hotelera 2016 (13.10.2016)
  El premio constará de tres categorías: medioambiental, social y económica. Se quiere poner de relieve la implicación de los establecimientos de hostelería en el crecimiento sostenible y responsable.
 • Concurso: Ideas innovadoras para retos sociales, 3ª edición. Presentación de candidaturas hasta el 24 de octubre. (13.10.2016)
  El concurso quiere identificar, hacer emerger y acelerar la puesta en marcha de ideas innovadoras que tengan potencial de crear empleo de manera sostenible y que se plasmen en una propuesta inicial de proyecto empresarial.
 • El paper de l’administració laboral com a pont entre el coneixement i la ciutadania: l’experiència de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral (11.10.2016)
  L’article reconeix la responsabilitat que té l’Administració en el desenvolupament de polítiques públiques per a la millora de les condicions de treball relacionades amb la salut de les persones i la productivitat de les empreses.
 • V Premi Barcelona a l’empresa innovadora en conciliació i temps (11.10.2016)
  El premi vol reconèixer, promoure i divulgar la tasca de les empreses i organitzacions compromeses amb la millora de la gestió del temps per fomentar la conciliació de la vida laboral, personal i social.
 • Se pone en marcha el registro Estatal de memorias de Responsabilidad social y sostenibilidad. (10.10.2016)
  La Directiva Europea 2014/95/UE establece que las empresas de más de 500 trabajadores tienen que informar de aspectos financieros y no financieros. El pasado 1 de octubre se publicó en el BOE el procedimiento para el registro y la publicación de las memorias de responsabilidad social y de sostenibilidad de las empresas, organizaciones y administraciones públicas.
 • L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central participa en el BCN Smart Rural (10.10.2016)
  BCN Smart Rural, és el títol del projecte que pretén connectar el món rural amb l’àrea metropolitana consolidant el territori participant com una bio regió innovadora, on les economies i les cultures locals es desenvolupen en harmonia amb el medi ambient i on es dona un gran valor a la identitat i l’experiència local.
 • Blanquerna - Universitat Ramon Llull presenta la seva memòria de sostenibilitat 2014-2015 (14.09.2016)
  El compromís de la Blanquerna-URL amb la responsabilitat social és present des dels seus inicis fundacionals l'any 1948. Aquest compromís es reflecteix en la creació l'any 1991 de la Universitat Ramon Llull, de la qual Blanquerna n'és membre fundador.
 • El Grup Cares presenta la memòria anual del 2015 en responsabilitat social (05.08.2016)
  Cares és una fundació privada sense ànim de lucre denominada Centres d'Alt Rendiment Empresarial i Social. La seva missió és la promoció del treball, tant protegit com ordinari, la inserció social i laboral, i la potenciació del desenvolupament personal i professional dels col·lectius de treballadors amb discapacitats i en situació d'exclusió social.
 • Informe de l’Organització Internacional del Treball sobre perspectives socials i de l’ocupació al món (29.06.2016)
  L’informe posa émfasi en les polítiques socials i d'ocupació per tal d'ajudar als individus a trobar feina, millorar les seves condicions de treball i ingressos actuals, i facilitar la seva transició a nous, i millors, llocs de treball. El estudis mostren l'existència d'un desequilibri i una fragilitat en els guanys, sobretot en països desenvolupats, on s'ha incrementat la pobresa.
 • Nechi Group publica su informe de progreso 2015 en responsabilidad social, de acuerdo con el Pacto Mundial (23.06.2016)
  Comprometidos con la lucha contra el paro juvenil, inician la beca innovación, destinada a la atracción de talento joven mediante la cual la persona seleccionada se incorpora a la empresa con un contrato de un año.
 • Jornada sobre la Reforma Horària i la Salut Laboral: Les organitzacions saludables són més eficients. (20.06.2016)
  La direcció general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, va organitzar el dia 10 de juny passat, una jornada sobre la Reforma Horària i la Salut Laboral al Palau Centelles.
 • Campanya europea 2016-2017: Treballs saludables a cada edat (30.05.2016)
  L'objectiu general de la campanya és impulsar pràctiques de treball saludables entre els treballadors joves i desenvolupar unes condicions de treball favorables que promoguin la sostenibilitat del treball al llarg de la vida laboral i que garanteixin un envelliment saludable.
 • Les multinacionals hauran de publicar país per país la seva informació tributària (30.05.2016)
  Segons la nova directriu europea si una empresa no té la seva seu fiscal a cap estat membre de la Unió Europea i no presenta informe, ho haurà de fer mitjançant les seves filials a la UE. Començarà amb caràcter de presentació voluntaria l’exercici fiscal 2016, però serà de caràcter obligatori de cara a l’exercici fiscal del 2017 i posteriors.
 • La Universitat Pompeu Fabra presenta el seu pla estratègic 2016 – 2025. (25.05.2016)
  Les universitats viuen un moment d’inflexió, amb un canvi de paradigma a escala mundial que porta a la UPF a afrontar nous reptes i a redefinir les missions tradicionals i a estimular el seu compromís amb la societat, amb l’entorn i amb la cultura.
 • Unió Corporació Alimentària, SCCL presenta el seu informe de progrés en responsabilitat social (24.05.2016)
  Adherits a la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, presenten el seu informe de progrés en responsabilitat social
 • El Parc d’Atraccions el Tibidabo presenta la seva memòria de sostenibilitat (24.05.2016)
  Consolidació del Model d’accés al cim 60-40, en el què es pretén que el 60% dels desplaçaments al Parc es realitzin en transport públic i un 40% en vehicle privat. La darrera dada indica que el 63% dels desplaçaments s’han fet amb transport públic.
 • EADA Business School presenta la seva memòria de responsabilitat social (24.05.2016)
  EADA utilitza l’estàndard de referència per la integració de la RSE del Pacte Mundial de l’ONU on hi és adherida des de l’any 2009 i forma part del seu Comitè executiu des del 2012.
 • El Col·legi de Censors Jurats de Catalunya presenta el seu informe de progrés (24.05.2016)
  El Col·legi disposa d’una Comissió de responsabilitat social des de l’any 2006 presidida pel seu director general i on també hi ha representants un gran nombre de col·lectius.
 • L’Empresa tèxtil BASI, S.A presenta el seu informe de progrés 2014 (24.05.2016)
  Publicació del seu Informe de progrés a la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial. L’esmentat Informe, està basat en una metodologia de reporting de grups d’interès (han identificat els grups, el seus reptes i ha dissenyat unes polítiques, accions, eines i indicadors de seguiment per neutralitzar els riscos i materialitzar les oportunitats).
 • Més d’un centenar d’idees per implementar l’RS a la teva organització (17.05.2016)
  El cercador de bones pràctiques de responsabilitat social a Catalunya es consolida any rere any i actualment ja compta amb un total de 125 experiències que han estat analitzades pel Grup Tècnic de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals integrat pel Govern i les organitzacions sindicals i patronals més representatives de Catalunya, amb la col•laboració del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.
 • El nou conveni de la indústria química aposta per l’impuls de la responsabilitat social al sector (22.04.2016)
  El XVIII Conveni col•lectiu general de la industria química subscrit al 2015 ha reconegut la importància de preveure aspectes de responsabilitat social empresarial a dos dels seus articles.
 • Delta Cooperativa actualitza la seva memòria de responsabilitat social (11.04.2016)
  La memòria recull la política de Responsabilitat Social Empresarial, així com l’evolució i conseqüència de les accions de millora, les quals queden reflectides en els indicadors a seguir segons les directrius del Global Reporting Initiative.
 • El Consorci Hospitalari de Vic presenta la memòria de sostenibilitat i competitivitat (11.04.2016)
  El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) és una institució pública que ofereix serveis assistencials a nivell sanitari, sociosanitari, de dependència, residencial i de salut mental. Posa a disposició dels habitants de la comarca d’Osona (unes 150.000 persones) un servei assistencial de qualitat, tant en l’àmbit públic com privat, aplicant criteris de responsabilitat social.
 • Nova eina web per millorar l'eco-eficiència del cicle de l'aigua a les ciutats (11.04.2016)
  Els membres del projecte han elaborat una eina web d'ajuda adreçada a planificadors i gestors públics i privats del sector de l'aigua que els permeti millorar la relació entre l'impacte ambiental i el cost d'activitats.
 • MRW actualitza el seu compromís amb la Responsabilitat Social (18.02.2016)
  Al directori d'experiències RSCat ja es pot consultar la memòria social 2013 d'aquesta empresa, on destaquen polítiques en els àmbits ambiental i social.
 • El 66 % dels consumidors estan disposats a pagar més per productes i serveis d‘empreses compromeses (17.02.2016)
  La consultora Nielsen ha presentat un estudi sobre tendències de consum basada en més de 30.000 enquestes a més de 60 països d’arreu del món als quals s'ha fet la pregunta: “Quant d’acord estàs amb la següent afirmació: Jo pagaria més per productes i serveis que provenen de companyies compromeses positivament amb l’impacte social i medi ambiental?"
 • El Tercer Sector Ambiental de Catalunya posa en marxa la campanya “Jo sóc donant ambiental” per animar a col•laborar amb les ONG ambientals (10.02.2016)
  L’objectiu és donar a conèixer la tasca de les entitats ambientals i incentivar les donacions, l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3SAC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa aquesta campanya.
 • ¿Qué es la Responsabilidad Social Empresarial o RSE? (10.02.2016)
  Tarannà viatges amb sentit ha creat aquest material audiovisual en el que es recull el testimoni i les opinions més rellevants del país en matèria de valors, sostenibilitat i compromís amb el planeta i la societat. Intervenen persones vinculades a diferents àmbits: educatiu, banca ètica, pimes, entitats sense afany de lucre, organismes internacionals i administració pública.
 • Ajuts al foment de cadenes curtes i mercats locals (10.02.2016)
  Els productes comercialitzats com a venda de proximitat poden acollir-se a l’empara del distintiu creat pel DARP, que diferencia les modalitats de venda directa i de circuit curt. A través de la potenciació dels circuits curts de comercialització es pot aconseguir una millor valoració econòmica i un increment del valor afegit i del marge de benefici del producte a vendre per part del productor o elaborador. També suposa un reconeixement del producte i del productor o elaborador (millor traçabilitat alimentària). El termini per a la presentació de les sol.licituds finalitza el 14 de març
 • PromoCaixa actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (08.02.2016)
  PromoCaixa és una empresa instrumental de CaixaBank que dóna suport i servei al Grup CaixaBank en l’estratègia comercial de captació i fidelització de clients, per mitjà de la selecció, la compra, la distribució i el seguiment d’elements promocionals, regals i serveis sota uns criteris de màxima qualitat, millors condicions i eficiència.
 • El Parlament Europeu publica una guia sobre Economia col.laborativa (08.02.2016)
  L’informe, publicat a finals de 2015 tracta d'explicar l'impacte que l'ús de grans volums de dades i d'internet juntament amb la tecnologia, han afavorit l’augment de l'economia col.laborativa.
 • Es publica la primera píndola de la campanya de consells d'estalvi energètic a l'oficina (08.02.2016)
  L'Institut Català d'Energia proposa un seguit de bones pràctiques pel que fa al bon ús de l'energia en l'entorn de treball. Es tracta de consignes senzilles i fàcils d'aplicar per ajudar a reduir la despesa energètica a l'oficina. La primera càpsula de la sèrie és sobre l'ús d'aparells electrònics.
 • Port de Barcelona actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (03.02.2016)
  El capital humà és clau per al bon funcionament del Port. És per això que l’organització posa especial atenció tant en el desenvolupament del seu personal com en la seva salut i seguretat laboral. La responsabilitat social de l’entitat va més enllà amb l’organització i participació en accions de suport als col.lectius més desfavorits del seu entorn.
 • Oberta la convocatoria de la X Edició dels Premis Nacionals Alares (03.02.2016)
  Es tracta d’una convocatòria anual en la que es vol reconèixer la tasca que porten a terme les institucions, empreses, agents socials, directius i mitjans de comunicació a favor de la conciliació de la vida familiar i laboral i la responsabilitat social. El termini per a la presentació de les candidatures finalitza el 14 d’abril.
 • Lavola actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (03.02.2016)
  Lavola disposa d’un sistema integrat de gestió, dirigit a la millora contínua, que els permet garantir la qualitat dels treballs, assegurant l'eficiència i l'eficàcia dels processos i la plena satisfacció dels clients; minimitzar l'impacte ambiental de l'activitat i treballar per la millora contínua en la gestió ambiental i energètica de l'organització; integrar la responsabilitat social en la gestió empresarial; garantir la seguretat i la salut de totes les persones que formen part de l'equip de Lavola, i assegurar el compliment de la legislació vigent en totes aquestes matèries.
 • Jornada sobre las oportunidades del programa Horizonte 2020 para las pymes y los servicios de la Red EEN por l'R+D (03.02.2016)
  Dar a conocer el Programa Horizonte 2020 y los servicios de soporte que ofrece la Red EEN por la participación en proyectos de R+D. Se contará con el ejemplo de una empresa que ha participado en el programa así como el acompañamiento que puede ofrecer un centro tecnológico.
 • B:SM Barcelona de Servicios Municipales actualiza su compromiso con la responsabilidad social (03.02.2016)
  B:SM tiene como misión contribuir al desarrollo de Barcelona y a la mejora de la calidad de vida de ciudadanos y visitantes, gestionando servicios encargados por el Ayuntamiento de Barcelona, con eficiencia, proactividad, aportando valor a esta gestión de servicios y optimizando la rentabilidad social y económica.
 • XV edició del premi Everis a l’emprenedoria social, la innovació i el talent (03.02.2016)
  La Fundació Everis, llança la candidatura 2016 dels premis que s’atorgaran a la proposta que tingui com a objectiu l'explotació d'una innovació tecnològica, de gestió social o ambiental, en les següents categories: “Nous model de negocis en l'economia digital”, “Tecnologies industrials i energètiques” i “Biotecnologia i salut”. El termini per a la presentació de les propostes finalitza el 31 de març de 2016.
 • Hospital Plató actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (03.02.2016)
  L’estructura de gestió de l’Hospital Plató, es basa en aconseguir els objectius del model de gestió EFQM d’excel•lència. La memòria de sostenibilitat posa èmfasi als avenços realitzats durant el 2014 així com la descripció del progrés anual de l’organització en la implantació dels deu principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides, en matèria de drets humans, laborals, ambientals i de lluita contra la corrupció
 • Convocats els ajuts LEADER 2016 (29.01.2016)
  La convocatòria d’ajuts Leader, està destinada a les empreses del món rural, i té per objectiu l’assoliment de reptes com: fomentar l’arrelament i desenvolupament econòmic i social dels joves al medi rural, contribuir a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, amb especial atenció als sectors agrari, alimentari, forestal i les zones rurals, estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari i, promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals. El termini per a la presentació de les sol•licitud finalitza el dia 21 de març 2016.
 • Joan de Déu organitza la Magic Line Barcelona mobilització solidària a favor de les persones més vulnerables (29.01.2016)
  L'esdeveniment central és una caminada per equips i no competitiva pels turons de Barcelona, que tindrà lloc el proper diumenge 28 de febrer de 2016. Durant els mesos previs, els equips participants es marquen un repte solidari i fan activitats de captació de fons per aconseguir-lo.
 • Oberta la convocatòria dels Premis d'Excel.lència Energètica (29.01.2016)
  Els Premis d'Excel.lència Energètica es convoquen amb l'objectiu de promoure i reconèixer la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica i les energies renovables per avançar cap a un nou model energètic més eficient, socialment redistributiu i ambientalment sostenible, en línia amb els principis de la política energètica europea: seguretat, competitivitat i sostenibilitat. El termini per a la presentació de les candidatures finalitzarà el 16 de febrer de 2016.
 • 1ª Trobada d’economia social del Vallès (28.01.2016)
  Aquesta activitat, que es celebrarà el proper dia 11 de febrer al Centre d´Empreses Industrials Can Roqueta de Sabadell, forma part de les actuacions que es porten a terme la Xarxa d’Innovació Social del Vallès i l’Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu d’ Explorar aliances i dotar d’eines i instruments que fomentin projectes col.laboratius i conjunts, Crear dinàmiques que millorin la relació i el coneixement mutu entre activitats econòmiques que fomenten l’economia social, Identificar interessos i necessitats compartides per fer créixer l’economia social al territori.
 • Convocatòria d'ajuts a projectes d'iniciatives socials de l'Obra Social "la Caixa” (28.01.2016)
  Amb aquesta convocatòria, es pretenen impulsar projectes que fomentin la promoció i el desenvolupament integral de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat social. El termini per a la presentació de la sol.licitud, del formulari del projecte i de la documentació complementària, s'inicia el dia 11 de febrer i s'acaba el 2 de març de 2016.
 • Cinefòrum: L'ètica aplicada a l'empresa. Pensar, dialogar, actuar (27.01.2016)
  Cinc pel.lícules que plantegen diferents situacions que afecten les empreses. Després de cada projecció hi haurà un debat, amb un expert en qüestions ètiques. La llibertat i la suggestió del cinema al servei de la participació i el diàleg. Es tracta d’una iniciativa del Palau Macaya coordinada per José Antonio Lavado, soci-director de Bidea Consultors
 • Estudi sobre economia verda a Barcelona (27.01.2016)
  L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el primer estudi sobre economia verda a la ciutat, en el qual s’analitzen les dades econòmiques del sector de l’economia circular, en una aposta per fer visible aquesta activitat i per fomentar una nova visió de l’economia de la ciutat i un model productiu més just i sostenible.
 • Acto de entrega de la IV edición del Premio Barcelona a la Empresa Innovadora en Conciliación y Tiempo (27.01.2016)
  El próximo miércoles 24 de febrero, tendrá lugar la entrega del Premio Barcelona en la Empresa Innovadora en Conciliación y Tiempo en el Salón de Cien del Ayuntamiento de Barcelona. Este premio quiere reconocer, promover y divulgar la tarea de aquellas empresas comprometidas al mejorar la gestión del tiempo para conseguir la conciliación entre la vida laboral, familiar y personal. Empresas que trabajan implementando medidas de usos del tiempo para facilitar que los trabajadores y trabajadoras puedan organizarse mejor y, al mismo tiempo, mejorar la organización empresarial
 • Entren en vigor les instruccions tècniques per a l'aplicació de criteris de sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona (26.01.2016)
  L’objectiu de les instruccions és determinar els criteris ambientals comuns a introduir en la compra i contractació dels 12 grups de productes i serveis definits com a prioritaris: electricitat, equips informàtics, fusta, mobiliari d'oficina, paper, productes i serveis de neteja, serveis d'alimentació, elements de comunicació, projectes d'obres, organització d'esdeveniments, tèxtils i vehicles.
 • Matholding s’incorpora al Directori d’Experiències RScat (26.01.2016)
  Grup empresarial creat l’any 2005 que opera en el sector fitosanitari i de l’aigua. Per a Mat holding, ser socialment responsable implica exercir el seu negoci de forma ètica i transparent, per aquest motiu publiquen la seva primera memòria de sostenibilitat amb vocació de continuïtat.
 • Acord de col.laboració l'Associació EBC Catalunya i la Universitat de Barcelona (25.01.2016)
  Signatura d'un conveni marc de col.laboració entre la Universitat de Barcelona i l'Associáció Catalana per al Foment de l'Economia de Bé Comú. El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i el president de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, José Antonio Lavado, han signat un conveni marc de col.laboració. Entre les finalitats de l’acord hi ha potenciar línies de recerca sobre l’economia del bé comú (EBC) i impulsar la creació d’una càtedra sobre aquesta temàtica a la UB.
 • Obert el període de consulta pública sobre divulgació d’informació no financera de les empreses (22.01.2016)
  La Comissió Europea ha obert una consulta per tenir en compte l'opinió pública en les seves properes directrius no vinculants sobre la divulgació d'informació no financera. El termini per presentar les propostes finalitza el dia 15 d’abril
 • Obert el termini per presentar propostes pel V Congrés del Tercer Sector Social (22.01.2016)
  La Taula del Tercer Sector organitzadora del V Congrés del Tercer Sector Social vol promoure la màxima participació entre les entitats socials catalanes. En aquest sentit, les entitats i organitzacions socials que ho desitgin poden presentar les seves propostes tant a l'Àgora d'experiències, com propostes per formar part de les rutes que s'organitzaran per tot Catalunya per conèixer projecte in situ d'entitats socials. El termini per presentar propostes acaba el proper 19 de febrer.
 • Dotzena edició del Premi Ramon Margalef d'Ecologia (22.01.2016)
  El guardó, d'àmbit internacional, té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones, entitats o col•lectius d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. La dotació del Premi és de vuitanta mil euros i una peça única i simbòlica en memòria de Ramon Margalef. El termini per presentar les candidatures acaba el proper 13 de maig de 2016 i s'han d'adreçar a la Secretaria Tècnica del Premi Ramon Margalef, al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya
 • L’ICO, premi de la Fundació Avedis Donabedian a la millor memòria d’una institució sanitària (21.01.2016)
  L'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha estat guardonat amb el Premi Ignasi Aragó i Mitjans a la millor memòria d'una institució sanitària i social, concedit per la Fundació Avedis Donabedian.
 • El Instituto de Derechos Humanos de Cataluña otorgará el Premio Solidaridad (20.01.2016)
  Un galardón que reconoce la tarea de personas, colectivos y entidades que destacan en la suya lucha por los derechos humanos en Cataluña. En esta 29ª edición, la entidad ganadora ha sido la Asociación Nuevas Vías, que trabaja por la integración de Menores Inmigrantes no Acompañados (MINA) a través del apoyo jurídico y social y también se hará una mención especial a Fotomovimiento, un colectivo de fotoperiodistas nacido Plaza Cataluña durante la acampada del 15M. El acto de reconocimiento se celebrará el próximo día 15 de febrero en el Parlament de Catalunya.
 • Més de 50 empreses solidàries es reuneixen a la trobada anual del Casal dels Infants del Raval (20.01.2016)
  El Casal dels Infants aposta per una relació estreta i de confiança, que inverteix el compromís social de les empreses en oportunitats per als infants i joves que les necessiten. Un model de relació empresa-entitat consolidat, que genera noves oportunitats i accions conjuntes per sumar esforços i buscar el màxim impacte de cada col.laboració. Més de 400 empreses formen part de la xarxa compromesa amb la transformació social dels barris més vulnerables
 • IV Edició Premi Aspàsia en defensa de l’equitat de gènere (20.01.2016)
  El premi s’ha consolidat com un referent en el reconeixement des del tercer sector a la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’empoderament de les dones. El període per presentar candidatures romandrà obert del 14 de gener a l’1 de març i el premi s’atorgarà a la primavera de 2016
 • Segona edició de l’Anuari Corresponsables per a pimes i emprenedors (19.01.2016)
  La Fundació Corresponsables acaba de llançar la segona edició de l'Anuari per a pimes i emprenedors, en el que fa una profunda anàlisi de la realitat de la responsabilitat social i la sostenibilitat en les pimes i en les companyies de nova creació, a través de reportatges, entrevistes i tribunes d'opinió.
 • Premis Social Business City Barcelona: Emprenedoria social contra l’atur juvenil (18.01.2016)
  Social Business City (SBC) Barcelona és una iniciativa de desenvolupament local i projecció internacional promoguda pel Professor Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006, que té com a objectiu principal la pal.liació de les necessitats socials del territori mitjançant la promoció i el suport a l’emprenedoria i l’empresa socials a Barcelona. El termini per a la presentació d’idees finalitza el dijous 25 de febrer de 2016, a les 23h59.
 • Catàleg de bones pràctiques de voluntariat (18.01.2016)
  En el marc del programa Europeu VERSO, s’ha portat a terme un recull dels tres anys de treball amb la publicació d’un catàleg de disset bones pràctiques que tenen en comú millorar l’ocupabilitat de persones amb risc d’exclusió social i la dels mateixos voluntaris. També posen en valor la qualitat en la gestió, la mobilització social i la figura del voluntariat. Les pràctiques estan classificades en quatre àmbits d’actuació: mentoratge, rehabilitació, organització i responsabilitat social corporativa.
 • III Trobada Planeta responsable (15.01.2016)
  Es celebrarà el proper dia 25 de gener a l’Edifici Media-TIC de Barcelona i servirà d’altaveu a les empreses compromeses en l’àmbit social econòmic i ambiental, que busquen millorar o redefinir la seva relació i diàleg amb la societat i aporta per un nou estil de vida.
 • Pla pilot per adaptar l’horari laboral de les empreses a la realitat europea (15.01.2016)
  Promogut per la iniciativa de la Reforma Horària, té per objectiu reconvertir el sistema del temps que se segueix a Catalunya, cercant una millora anímica i laboral. El programa pilot permet trobar, a les empreses participants, el model òptim d’adaptació de la realitat de la seva empresa amb un sistema d’horari molt diferent de l’actual.
 • 3r Cicle "Impulsors de l'RSC: Compartir per millorar" (14.01.2016)
  Després de l’èxit del 1r i 2n cicle "Impulsors de l’RSC: compartir per millorar", la Càtedra MANGO d’Responsabilitat Social Corporativa presenta enguany la tercera edició del Cicle centrada en la visió internacional de l’RSC. El cicle s’adreça a directors i responsables d’RSC d’organitzacions públiques i privades. L’objectiu és generar coneixement per a la gestió estratègica de l’RSC i trobar accions i propostes per millorar la implantació pràctica de l’RSC. Plantejades de manera interactiva, les sessions combinen ponències d’experts i treball pràctic en grup.
 • Apunts s’incorpora al Directori d’Experiències Rscat (14.01.2016)
  Apunts ofereix serveis de disseny i missatgeria a través de la seva cadena de valor social i sota els paràmetres de la Responsabilitat Social. Té dos grans reptes: convertir-se en el proveïdor socialment responsable d’empreses multinacionals, pimes i persones autònomes, i generar llocs de treball per a persones amb discapacitat per trastorns de salut mental i que es troben en situació de risc d’exclusió social.
 • Es publica el cinquè Monogràfic RScat sobre la millora de la coordinació en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals (12.01.2016)
  El cinquè monogràfic Rscat aborda nous paradigmes de gestió de la prevenció de riscos laborals, que de forma voluntària i proactiva permeten a les empreses i organitzacions anar més enllà dels requeriments legals. En el monogràfic es recullen les opinions d’agents econòmics, socials i govern i l’aportació d’empreses que han aconseguit implantar solucions imaginatives per desenvolupar la responsabilitat social en tota la cadena de valor.
 • El V Congrés del Tercer Sector Social, es celebrarà del 7 al 10 de juny de 2016 (08.01.2016)
  La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya organitza a Barcelona el V Congrés, sota el lema 'Créixer socialment', amb 3 objectius principals: Enfortir la identitat, els valors i les capacitats del tercer sector social. Reclamar més i millors polítiques socials públiques en l’actual context de crisi econòmica. Enfortir l’aliança del tercer sector social amb els poders públics i els altres agents socials.
 • 70 centres educatius de tot Catalunya han rebut el Distintiu d’Escola Verda (08.01.2016)
  El programa Escoles Verdes ajuda els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promou la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavoreix l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius. Actualment, un total de 587 centres estan adherits al programa Escoles Verdes
 • Premis Fundació Randstad (08.01.2016)
  L’objectiu dels premis és el reconeixement als beneficis de la contractació de persones en risc d'exclusió i la integració de la diversitat a l'empresa. El termini per a la presentació de les candidatures, finalitza el dia 31 de gener de 2016.
 • Curs d’adaptació a la nova ISO 14001:2015 (08.01.2016)
  La formació de 10 hores lectives, organitzada per de l’Escola de Formació del COAMB, es celebrarà els dies 22 i 29 de gener amb l’objectiu d’ajudar a actualitzar en les novetats de la norma ISO 14001:2015 aprovada fa unes setmanes, i facilitar-te passos concrets per a adaptar els sistemes existents a la nova norma.
 • Gas Natural Fenosa actualitza el seu compromís amb la responsabilitat social (23.12.2015)
  La política de responsabilitat social de Gas natural defineix set compromisos a través dels quals vehicula la seva actuació: orientació al client, compromís amb el s resultats, medi ambient, interès per les persones, seguretat i salut, compromís amb la societat i integritat.
 • Grup Bon preu s’incorpora al Directori d’Experiències RScat (23.12.2015)
  Organització catalana de caràcter familiar compromesa amb els ciutadans i amb el seu territori. Al nivell intern, les principals àries sobre les quals es treballa són: la creació d’una ocupació estable i de qualitat, la gestió i el desenvolupament professionals, la prevenció de riscos laborals, el compromís amb la conciliació de la vida professional i personal i la comunicació interna.
 • Forética publica una guia sobre les implicacions per a les empreses de l'acord sobre canvi climàtic (21.12.2015)
  El document aporta set claus d'actuació per a les empreses, que jugaran un paper crític en la consecució dels objectius marcats després de la Conferència Internacional sobre Canvi Climàtic.
 • Propostes per a un Nadal Solidari (21.12.2015)
  La Federació Catalana del Voluntariat social, et convida a viure un Nadal més solidari que mai amb 9 propostes de consum i col•laboració per fomentar l’economia social i solidària.
 • Presentació de la Guia sobre la transparència per a partits polítics i organitzacions sindicals i empresarials (21.12.2015)
  La Guia té com a objectiu orientar i proporcionar instruments als partits polítics, els sindicats i les patronals perquè puguin complir adequadament les obligacions previstes per la Llei de transparència.
 • La Fira de Consum Responsable s’instal.la a la plaça de Catalunya (21.12.2015)
  L’objectiu és difondre entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat, fent possible, a l’hora, una economia realment social i solidària.
 • Benestar Social i Família promou 25 mesures per adaptar la Reforma Horària entre els caus i els esplais de Catalunya (18.12.2015)
  La Direcció General de Joventut, i la Iniciativa per a la Reforma Horària han editat sis postals digitals adreçades als esplais i caus d’arreu de Catalunya. Algunes de les principals recomanacions són: avançar els horaris dels àpats, incrementar l’ús de les TIC o adequar la planificació de les activitats i sortides.
 • Govern i entitats subscriuen un codi de bones pràctiques per a la contractació pública dels serveis d'atenció a les persones (18.12.2015)
  El codi preserva aquest sector especialment sensible a través d’un model de contractació que vetlla per la qualitat dels serveis i considera, sota criteris d’eficiència social, que l’oferta més avantatjosa no necessàriament s’ha de determinar atenent exclusivament al preu
 • La Conferència sobre el canvi climàtic de París, COP21 es tanca amb un acord històric (18.12.2015)
  L'Acord de París, per a la lluita contra el canvi climàtic, compta amb 40 pàgines, és vinculant per a tots els països -és a dir, es comprometen a disminuir públicament els gasos d'efecte hivernacle-, i reuneix per primera vegada a totes les nacions en una causa comuna sobre la base de les seves responsabilitats històriques, presents i futures.