Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Presentació  > Què és RScat?
 

Què és RScat?

Què és RScat?

Per què neix?

La Generalitat de Catalunya conjuntament amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives en el marc del Consell de Relacions Laborals,  pretén fomentar la cultura i els valors de la responsabilitat social a les empreses i organitzacions, a la pròpia Administració i a la ciutadania en general per tal d’aportar un valor afegit que  identifiqui els criteris de gestió responsables de les persones i organitzacions, i els converteixi en un clar avantatge competitiu.

 

Les raons principals són:

 • Reforçar i posar en valor una gestió socialment responsable amb les persones i el medi ambient de les organitzacions catalanes
 • Fomentar la transparència en la gestió de les organitzacions i facilitar un consum responsable per part de la ciutadania.
 • Potenciar un legítim avantatge competitiu de les empreses catalanes en termes de desenvolupament sostenible per tal de posicionar-les en el mercat.
 • Contribuir a aconseguir mercats laborals més integrats i amb majors nivells d’inclusió social.
 • Crear un model propi de gestió socialment responsable basat en les característiques del teixit empresarial català amb la possibilitat de ser reconegut internacionalment.

 

Què és RScat?

 • RScat és un esforç conjunt, de tots i per a tots, per transformar el nostre model de competitivitat cap una economia més innovadora, responsable i sostenible.
 • RScat són uns valors compartits, que inclouen la sostenibilitat ambiental i energètica, el concepte de cooperar per competir, la cultura de l’esforç i del bon fer, la innovació, el desenvolupament del capital humà, la competitivitat responsable i el compromís social, la internacionalització. Aquests valors són una aposta per impulsar un nou model productiu, el de l’economia del coneixement i la globalització.
 • RScat és un pas endavant per impulsar les iniciatives i programes públics i privats que promouen uns valors que es consideren fonamentals per al creixement de Catalunya en els propers decennis.
 • RScat és un compromís per transformar i adaptar la cultura i els valors de la Catalunya del segle XXI. En els moments de crisi és quan cal reflexionar sobre quins han estat els errors que, en certa mesura, són el resultat d’actuacions mancades de responsabilitat social.
 • RScat és doncs una aposta decidida per afrontar la crisi i sortir-ne reforçats. De la reflexió sobre els valors empresarials se’n deriva la seva adaptació, uns valors que precisament permetin afrontar la situació actual i el futur amb una altra perspectiva.
 • RScat és un camí que tot just s’inicia i que s’anirà conformant a partir de propostes i iniciatives dels diferents agents públics i privats que s’hi vulguin acollir.
Data d'actualització: 16.07.2014