Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Papelmatic s’incorpora a la ...
 
Dijous, 27 d'abril de 2017

Papelmatic s’incorpora a la base de dades d’experiències RSCAT

El Grup especialitzat en solucions per la higiene professional i el benestar de les persones, amb seu a Cornellà de Llobregat, mostra les seus compromisos: Integritat, Vocació de servei, Respecte al Medi Ambient, Innovació i Confiança en les persones.


noticia_00640

El Grup Papelmatic té més de 50 anys d'experiència en productes de cel·lulosa, neteja i higiene professional. La seva gestió es basa en una vocació de responsabilitat i capacitat d'innovació en seguretat i benestar. La companyia vetlla pel benestar de les persones treballadores, estudiants i usuaris en general cobrint les necessitats d'higiene personal i ambiental a través de solucions sostenibles per al medi ambient. De la mà de científics i professionals de l'àmbit sanitari, a Papelmatic investiguen nous processos i protocols personalitzats. Garanteixen la seguretat i higiene en el treball amb les eines de prevenció i higiene integral més adequades a cada client.  Les principals accions impulsades durant l’any 2015 han estat: 

Com a empresa familiar la sostenibilitat econòmica és la garantia de la sostenibilitat del grup per tant fan un seguiment econòmic constant de totes les empreses. El 2014 van elaborar un protocol familiar.

El seu compromís ambiental es concreta en la col·laboració amb proveïdors ambientalment més responsables. I la utilització de matèries primeres provinents de proveïdors sostenibles: boscos explotats sota criteris de gestió ambiental sostenible; el 100% de la matèria primera de cel·lulosa de pasta verge esta certificada amb Ecolabel o PEFC.

Papelmatic està adscrit als acords voluntaris de reducció d’emissions de CO2, promoguts per l’Oficina Catalana de canvi climàtic. Les accions realitzades han estat: Inversions en matèria d’eficiència energètica de l’edifici, programes de sensibilització de la plantilla en sostenibilitat, millora de la gestió de residus, implantació factura electrònica i enviament en format digital, consum d'energia verda certificada i optimització de rutes de repartiment, principalment.

A nivell laboral tenen diversos beneficis socials per a la plantilla, entre els que destaquen: tiquet restaurant, mútua mèdica i escoles bressol.

La companyia col·labora amb projectes per la inclusió al món laboral de diferents perfils: estudiants en pràctiques i persones amb risc d’exclusió social. També ha signat un acord amb MISMA EFICACIA, centre especial de treball per posar en valor les capacitats de diverses persones que es troben en risc d’exclusió social. Disposen del Certificat DisCert, com a empresa responsable amb la discapacitat.

Aquesta experiència ha estat analitzada en el marc del grup tècnic de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals que es troba integrat pel Govern i les organitzacions sindicals i patronals més representatives de Catalunya i ha estat incorporada al directori d'experiències RSCat.