Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Cicle de tallers: Economia ...
 
Dimarts, 25 d'abril de 2017

Cicle de tallers: Economia circular i verda al món local

L’objectiu del cicle és dotar de coneixement i eines als polítics i tècnics municipals per tal de passar del concepte teòric d’economia circular i verda a projectes pràctics.


Cicle de tallers

L’economia circular és un model econòmic orientat a l’assoliment de sistemes de producció i consum regeneratius que busquen aconseguir productes i recursos dins d’un cicle continu, conservant el capital natural, optimitzant el recursos renovables i minimitzant els no renovables i els riscos del sistema.

Les ciutats juguen un paper important en l’economia circular i és una oportunitat per a la seva promoció econòmica, per al foment de l’ocupació i per al finançament de nous models de negoci. La simbiosi industrial és, en aquest sentit, una eina d’aplicació pràctica dels conceptes d’economia circular en el teixit productiu.

Els municipis poden actuar amb diferents rols. D’una banda com a impulsors, aplicant l’economia circular no només en compra verda, sinó també en la forma de coordinar i gestionar processos i recursos que tinguin internament. Per altra banda com a facilitadors, promovent la sensibilització i/o oferint eines a les empreses per orientar-se cap a l’economia circular. I també, realitzant accions de sensibilització per als mateixos ciutadans perquè coneguin quin rol es pot tenir com a consumidor/usuari per a promoure el canvi cap a l’economia circular.

El cicle de tallers es composa de 5 sessions. Les tres primeres sessions es celebraran a Barcelona, a les dependències de la Diputació de Barcelona, mentre que les dues darreres sessions consistiran en visites tècniques a dos municipis de referència. 

Taller 1. Dimarts 25 d’abril (9.30-13.30h) al Pati Manning de Barcelona.

Com passar del coneixement a l’acció: el concepte d’economia circular i verda, el rol dels ajuntaments i els potencials beneficis derivats de la seva aplicació

Taller 2. Dimarts 20 de juny (9.30-13.30h) al Pati Manning de Barcelona.

Eines i mètodes per implementar l’economia circular i verda (I): assentar les bases i identificar oportunitats.

Taller 3. Dimarts 19 de setembre (9.30-13.30h) al Pati Manning de Barcelona.

Eines i mètodes per implementar l’economia circular i verda (II): analitzar les oportunitats i prioritzar.

Els tallers 4 i 5 (visites tècniques) es celebraran en el darrer trimestre de 2017 (data i lloc pendent de definir).

 

Per més informació i inscripcions, podeu seguir el següent enllaç