Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Museu Marítim de Barcelona, ...
 
Dimecres, 29 de març de 2017

El Museu Marítim de Barcelona, un museu amb valor social

El director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet i Barbé ens explica el compromís d’aquesta institució amb la responsabilitat social


MMB
mmb

El Museu Marítim de Barcelona integra dins la seva organització bones pràctiques que, sense deixar de banda la principal missió de preservar, estudiar i difondre el patrimoni i la cultura marítima, pretenen involucrar-se amb la societat, ser una institució transparent i socialment responsable.

Som una institució molt compromesa amb el nostre entorn més immediat, el barri del Raval, amb el que treballem per aportar-hi valors socials. Volem ser una institució molt propera als nostres veïns, sent presents a totes les festes, festivitats, reivindicacions i celebracions arrelats en el territori, així com prioritzem l’organització d’activitats i creació de projectes que acostin els veïns al museu. Els nostres espais s’han convertit en els espais de les entitats, associacions i fundacions de la comunitat local, que els utilitzen per a les seves pròpies activitats amb l’ajut de l’equip humà del Museu.

A més del nostre compromís amb l’entorn més immediat, no oblidem que som una institució de ciutat, per aquest motiu som partícips amb aquells esdeveniments importants per a la ciutadania:  som els amfitrions dels gegants, gegantes i gegantons de la ciutat durant les festes de la Mercè, organitzem portes obertes a les festivitats de la ciutat i obrim les portes cada diumenge per la tarda per a que tots els barcelonins puguin visitar gratuïtament l’edifici de les Drassanes – seu de l’MMB- i les exposicions que organitzem. Gràcies a les jornades de portes obertes, 54.242 ciutadans han visitat gratuïtament l’MMB durant el 2016.

L’accessibilitat és un dels altres pilars de la RSC de la institució. Treballem per ser un museu sense barreres i accessible a les persones amb discapacitat. El programa anual d’activitats accessibles  garan teix la inclusió de les persones amb discapacitat. L’any 2016, 457 persones amb discapacitat han participat  gratuïtament del programa d’activitats adaptades. Trenquem les barreres econòmiques oferint gratuïtats als col·lectius que ho sol·liciten per motius socials.

No es pot entendre la responsabilitat social sense la contribució en la construcció d’una societat millor, per això l’MMB té un programa de prestacions socials  per a la comunitat que permet que persones que autores de faltes puguin tenir l’oportunitat d’inserir-se a la societat. Fruit d’aquest programa, l’any 2016, 33 persones han fet 4.424 hores de treball al Museu.

La promoció per la inclusió laboral de persones amb risc d’exclusió social és una altra de les línies de treball que desenvolupem. Col·laborem amb el Consorci d’Educació de Barcelona per tal de que alumnes amb risc d’abandonament escolar facin les seves estades a empreses a la nostra institució i organitzem sessions formatives per donar a conèixer com és un entorn laboral i els diferents perfils que treballem al museu, a fundacions i entitats que ajuden a buscar feina a persones amb discapacitat. A través del restaurant del Museu, el restaurant Norai, cada any més d’un centenar de joves amb risc d’exclusió social poden fer les seves pràctiques formatives de cambrers i cuiners, a més de propiciar la inserció laboral de 7 joves en el propi restaurant.

L’MMB també treballa per minimitzar l’impacte ambiental de la seva activitat. La gestió sostenible de l’organització va comportar l’obtenció del Distintiu de Qualitat Ambiental l’any 2015 per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A través del Pla de Mobilitat Sostenible es fomenta la mobilitat dels treballadors, visitants i proveïdors amb el mínim cost ambiental possible.

I per últim, destacar el desenvolupament de diverses polítiques i accions per garantir la millora de les condicions laborals, la igualtat de gènere i d’oportunitats (reglamentat a través del Pla d’igualtat aprovat l’any 2016), de la motivació, salut i seguretat en el treball de les persones que formem part de la institució.

                                                                                                     

Roger Marcet i Barbé 

Director general del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona