Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El conseller Baiget entrega els ...
 
Dimarts, 30 de maig de 2017

El conseller Baiget entrega els reconeixements a les 19 pimes participants en el programa rse.pime

El Conseller Baiget i el President del Consell de Cambres participen en l’acte de cloenda del programa RSE.Pime 2016 i llançament de la nova edició del programa. Durant l’acte s’han reconegut les 19 pimes participants en l’RSE Pime amb la publicació del recull de bones pràctiques que duen a terme en aquesta matèria.


Noticia_00651

Més d’un centenar de persones han assistit a l’acte de cloenda de l’RSE.Pime 2016 en el qual les 19 empreses participants han rebut el reconeixent per part del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, Josep Santacreu.

L’acte també ha servit per llançar la nova edició de l’RSE.Pime, en el qual es preveu que un mínim de 15 empreses hi puguin participar. Es pot sol·licitar de formar part d’aquest programa fins al 20 de juny. En la tria es prioritzaran les empreses amb una trajectòria basada en el compromís i les bones pràctiques que vulguin ordenar i sistematitzar aquest enfocament de gestió. Fins i tot microempreses poden ser acceptades.

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, ha remarcat l’esforç de les empreses que alineen la gestió empresarial amb la responsabilitat social, posant en valor els 19 casos que participants en l’RSE.Pime 2016. Santacreu ha demanat que cada empresa repensi la cadena de proveïment, la relació amb els treballadors, les entitats i la clientela per a fer un món més feliç. Santacreu ha afirmat que “igual que les empreses en tenen, els territoris i els països també tenen ànima”

Jordi Baiget ha afirmat que una de les gran riqueses del l’empresa catalana és la seva gran diversitat per dimensió, territori, activitat i forma jurídica. Les empreses s’implanten en el territori i a la societat i hi generen impactes; per això el conseller ha demanat que les empreses prenguin partit i que entenguin la responsabilitat social com un actiu. Finalment Baiget ha parlat de la sostenibilitat com estratègia de país, afirmant que “les societats avancen cap a la sostenibilitat i nosaltres hi hem de ser”.

Les 19 empreses participants han recollit de la mà de les autoritats la publicació de les seves bones pràctiques en RSE, que és un dels resultats del programa, juntament amb la pla d’acció que cada empresa ha realitzat amb l’acompanyament de consultors especialitzats.

La major part de les empreses participants en l’edició 2016 han estat petites, Singular Net Consulting, Peixe Software, Tick Translations, Agrícola Falset Marçà, Campos Estela, Troca per a la Integració Laboral, Generation RFID, Olaria Esports i EAP Poble Sec. Un altre bloc han estat les sis de dimensió mitjana, Industrias Puigjaner, Amat Immobiliaris, EAP Dreta Eixample, Cirprotec, Creaciones Gráficas CG, Fundació Privada ASPRONIS, Associació Alba. Cal destacar que també hi ha hagut tres microempreses participants, Sweet Centre, Ass. Comerciants Creu Coberta, Estudiar és Fàcil.

Dues des les empreses participants, Peixe Software i Tick Translatations, han parlat en nom de totes valorant molt positivament l’experiència de participar en el programa i l’oportunitat d’aprendre a gestionar la responsabilitat social en moments de canvi.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, després de presentar l’edició de l’RSE.Pime 2017, ha situat la nova línia de treball de l’associació. Així, ha convidat les pimes a incorporar-se a la gestió de la responsabilitat social, cosa que serà bona per l’entorn i per a la pròpia empresa.

Ha donat la benvinguda a l’acte Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya, que ha aportat una visió des de la perspectiva d’un organisme estretament vinculat al món empresarial, i ha posat en valor l’esforç de les empreses que aposten per una gestió basada en la responsabilitat social com un model avantguardista amb una tendència creixent en l’escenari internacional.