Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > COP24: Conferència de l’ONU ...
 
Dimecres, 05 de desembre de 2018

COP24: Conferència de l’ONU sobre canvi climàtic del 2018

La ciutat Polonesa de Katowice acull del 2 al 14 de desembre la COP 24: “La conferència de l’ONU sobre canvi climàtic del 2018”.


00837

La conferència de l’ONU sobre canvi climàtic del 2018 (COP24) té lloc aquest any a la ciutat Polonesa de Katowice.

Fa poc més d’un mes els experts del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic van llençar una advertència: s’ha d’actuar urgentment per limitar l’escalfament global a 1,5ºC si volem preservar l’estabilitat del sistema ecològic-social del món al que vivim.

La COP24 acollirà prop de més de 28.000 persones entre persones treballadores de l’ONU, integrants de les delegacions que negociaran el programa de treball de l’Acord de París, persones observadores d’ONGs, representants dels mitjans de comunicació, persones treballadores i voluntàries.

Durant les jornades se celebraran més de 100 esdeveniments, i es podrien destacar les iniciatives sobre transport, aigua, ús del sòl, energia i de la industria de la moda, per combatre l’escalfament global.

Les negociacions que es produiran durant l’esdeveniment s’espera que se centrin en elaborar les directrius que permetin aplicar les disposicions de l’Acord de París i que haurien d’estar acabades a finals de 2018. L’objectiu es assentar les bases d’una societat i un model econòmic descarbonitzat.

La COP24 només serà un èxit si s’aconsegueix acordar unes normes per la implementació de l’Acord de París, o amb un compromís per escrit dels països per tenir abans del 2020 les seves accions nacionals revisades.

Per les empreses, la COP24 és una oportunitat de conèixer el rumb del model econòmic del futur i adaptar així les seves estratègies empresarials, per anticipar-se i donar resposta als riscos que el canvi climàtic suposa per la societat, el planeta i òbviament, també per les empreses.