Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Tercer aniversari dels ...
 
Dimecres, 26 de setembre de 2018

Tercer aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Les organitzacions i els ODS


00817

Avui es compleixen 3 anys de l'aprovació dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) per part de l'Assemblea de les Nacions Unides.

Els ODS constitueixen les pautes de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible i estan conformats per 17 objectius i 169 metes que busquen, principalment, acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i combatre el canvi climàtic.

Donat que els ODS estan adreçats a tots els estats independentment del seu nivell de desenvolupament, vinculen a les organitzacions directament i manifesten que el seu paper és determinant per avançar en la seva consecució.

En aquest punt, les Nacions Unides, fan especial èmfasi en que l'aportació de les empreses als ODS, no és només en benefici de la societat, sinó que la seva implementació contribueix positivament a l'eficiència operacional, la reducció de costos, l’atracció, retenció de talent i fidelització de les persones.

Els ODS es poden treballar des dels diferents àmbits de la societat, sent l'àmbit laboral un punt important per aconseguir avançar en el camí cap a la sostenibilitat. Per això, El Consell de Relacions Laborals, posa a disposició de tots els interessats un breu resum dels ODS que es troben en major relació amb la part laboral, el qual es pot descarregar en el següent enllaç.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, han d'estar present idealment a totes les iniciatives i en la gestió diària de les organitzacions, perquè realment es pugui avançar en la consecució dels mateixos.