Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Voluntariat Corporatiu
 
Dijous, 09 d'agost de 2018

Voluntariat Corporatiu

Com convertir el voluntariat en una potent eina per a les organitzacions?


00811

Vivim en un moment de grans canvis on els consumidors demanen amb més freqüència empreses sostenibles però, d'altra banda, també hi ha un increment de persones treballadores que demanen feines amb un major significat i que aportin valor a la societat.

En aquest context, el voluntariat corporatiu es converteix en una excel·lent eina perquè les empreses puguin dur a terme accions de responsabilitat social, que motivin a la seva plantilla i que generin un impacte positiu en la societat; és a dir, que creïn valor social.

Analitzant el voluntariat corporatiu, des de la perspectiva d’impacte positiu en la comunitat i satisfacció laboral, es pot comprendre que aquest és una eina poderosa per a totes les organitzacions que desitgen enfortir-se a nivell intern i, també, posicionar-se socialment establint un compromís visible amb les comunitats locals.

Quins són els beneficis del voluntariat corporatiu? 

  • Plantilla motivada

Els programes de voluntariat reforcen la identificació de la plantilla amb l’ètica i els valors de l’organització. També una bona experiència està relacionada amb sentiments de felicitat que fa que les persones treballadores estiguin més motivades, més satisfetes i, en conseqüència, siguin més productives. 

  • Desenvolupament de les persones treballadores

Les persones que col·laboren en programes de voluntariat corporatiu desenvolupen noves habilitats que no estan contingudes en les activitats rutinàries de la feina. També, enforteixen les seves pròpies com poden ser el lideratge, la comunicació o la gestió de projectes. 

  • Millora de la reputació corporativa

Els programes de voluntariat corporatiu poden tenir un gran impacte en la reputació de la companyia, ja sigui una micropime, una PIME o una gran empresa. També ajuda a augmentar la visibilitat d'una empresa en la seva comunitat.   

  • Atracció del talent

Derivat de la millora de la reputació corporativa, el voluntariat corporatiu pot esdevenir un factor d’atracció i retenció de talent a les organitzacions.

Més informació sobre el voluntariat corporatiu 

Si vols dur a terme accions de voluntariat dins de la teva organització pots consultar enllaços com el Servei Català del Voluntariat o la Federació Catalana de Voluntariat.