Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Participa als Premis Dona TIC ...
 
Dimecres, 08 d'agost de 2018

Participa als Premis Dona TIC 2018

Fins al 15 de novembre es poden presentar les candidatures per a les set categories de Premis Dona TIC.


00809

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones. Les dones estan insuficientment representades a tots els nivells del sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions. Per això, des de diversos àmbits s’està treballant per fomentar i empoderar a les dones a tenir un paper més actiu en l’era digital a través de diverses accions i iniciatives.

En aquest context i, dins del marc del 12×12, iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia s’han impulsat el premis 12×12 Dona TIC, que pretenen reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les TIC.

Els premis s’estructuren en set categories segons el perfil professional:

 1. Emprenedora: La dona ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
 2. Professional: La dona ha de treballar per una empresa o organització o ser freelance, estar dedicada a l’àmbit de les TIC i estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 3. Acadèmia/Investigadora: La dona s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 4. Divulgadora: La dona ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC
 5. Dona TIC revelació: Dones amb una trajectòria curta però molt rellevant. La dona ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC.
 6. Estudiant TIC:
  1. Estudiant TIC Universitària: la dona ha de ser estudiant de qualsevol titulació universitària TIC i ha d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC.
  2. Estudiant TIC FP: la dona ha de ser estudiant de qualsevol cicle formatiu FP de l’àmbit TIC i ha d’haver desenvolupat i/o estar desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC.
 7. Iniciatives referents:
  1. Iniciativa empresarial: Qualsevol empresa que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.
  2. Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institució: Qualsevol entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

 

Les inscripcions estan obertes fins al 15 de novembre. El lliurament de premis es realitzarà durant el 12x12 Congress “ La trobada de les TIC al Cap d’Any”, el dia 20 de desembre de 2018.