Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Com promoure la Responsabilitat ...
 
Dimecres, 01 d'agost de 2018

Com promoure la Responsabilitat Social a la teva organització durant el mes d'Agost?

Els dies internacionals i mundials són una oportunitat per implicar a tots els grups d’interès en accions de promoció i sensibilització amb la Responsabilitat social.


00807

La Responsabilitat Social ha d’esdevenir un eix estratègic i transversal integrat a tota l’organització de manera continuada. En aquest punt, els dies internacionals i mundials suposen una oportunitat per a les organitzacions de dur a terme accions que estiguin integrades en el seu marc de Responsabilitat Social i que ajudin a sensibilitzar a tots els seus grups d’interès.

Quins dies internacionals i mundials del mes d'agost podries triar per promoure la Responsabilitat Social a la teva organització? A continuació trobaràs un recull, així com una proposta d’accions per impulsar en el marc de la seva celebració.

 Dia 12 agost | Dia Internacional de la Joventut 

  • Dissenyar un programa de formació per a joves, habilitant llocs de treball per a les persones que volen fer pràctiques i conèixer el funcionament d'una empresa, oferint-los l'oportunitat de formar-se en un àrea en concret i estar preparats per trobar una feina.
  • Programes de voluntariat corporatiu i mentoring per col·laborar amb joves i facilitar la seva integració laboral.
  • En cas de dur a terme accions de col·laboració amb centres educatius i/o universitats, fer-ne difusió.

 

 Dia 19 agost | Dia Internacional de l'Assistència Humanitària 

  • Realitzar un anàlisi intern per identificar les competències bàsiques de la teva organització que poden ser aportades en una emergència específica, des del voluntariat fins a l'aplicació de coneixements clau.
  • Valorar la donació de fons i d’articles de primera necessitat a ONGs i fundacions dedicades a assistir a les comunitats afectades per les emergències humanitàries.

 

Dies 20-26 agost | Setmana Mundial de l'Aigua 

  • Organitzar tallers de sensibilització en el consum i cura de l'aigua amb el personal intern, valorant la participació d’altres grups d'interès de l'organització.

Impulsar iniciatives de sensibilització per a la gestió responsable de l'aigua, comunicant la seva importància en campanyes en línia, així com amb escoles i amb tota la comunitat.