Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Acció contra l’ús insostenible ...
 
Dimecres, 04 de juliol de 2018

Acció contra l’ús insostenible de les bosses de plàstic

La ONG internacional Greenpeace llança una campanya per augmentar les mesures contra l’ús del plàstic


00800

El passat diumenge 1 de juliol va entrar en vigor el Reial Decret que obliga els establiments a cobrar les bosses de plàstic, però l’ONG Greenpeace assegura que aquesta mesura no és suficient. L’ONG Madrid sol·licita que s'aprovin mesures més ambicioses o els plàstics d'un sol ús seguiran inundant els oceans. L'eliminació total de les bosses de plàstic i l'ús de bosses reutilitzables és realment l'única manera efectiva de començar a frenar la contaminació per plàstics. Per recordar tot això, l’ONG va desplegar ahir una pancarta al palau de premsa de Madrid sota el lema “Les bosses maten”.

Cada any consumim 100 bilions de bosses a la Unió Europea (a Espanya, 144 bosses per habitant). Parlem d'una autèntica invasió que, a més de trigar dècades a degradar-se, s'acumulen en el medi ambient, fragmentant-se en microplàstics que la fauna marina acostuma a ingerir, incloent el peix i marisc que acaba en els nostres plats.

Els plàstics d'un sol ús ja afecten més de 550 espècies d'animals marins, que els ingereixen o s'emboliquen amb ells, i en molts casos arriben a provocar la seva mort. 9 de cada 10 aus marines, 1 de cada 3 tortugues marines, i més de la meitat d'espècies de balenes i dofins han ingerit plàstic.