Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L’Observatori espanyol de la ...
 
Dijous, 14 de juny de 2018

L’Observatori espanyol de la Responsabilitat Social ha elaborat un estudi sobra la gestió dels riscos de corrupció a les grans empreses

L’estudi presenta un anàlisi de la qualitat de la informació de les empreses de l’IBEX 35 durant l’exercici de 2016


00793

La lluita contra la corrupció ha anat adquirint més importància, en el 10 últims anys, esdevenint una de les qüestions més rellevants en matèria de Responsabilitat Social Empresarial, junt amb els drets humans, la protecció del medi ambient, els drets laborals i altres assumptes de l’àmbit social.

Segons el recent informe de l’Observatori espanyol de la Responsabilitat Social existeixen diversos factors que poden ser generadors de riscos de corrupció al sector priva. En aquest sentit, les grans empreses a més de desenvolupar compromisos i polítiques sostenibles, han de comptar amb procediments específics per gestionar adequadament els possibles riscos i informar de manera transparent sobre aquests. Aspectes com les relacions amb l’àmbit polític, la independència dels consellers i de l’auditoria legal, els canals de denúncia i operacions en paradisos fiscals, són algunes de les vies útils de lluita contra la corrupció però alhora factors de risc que necessiten ser gestionats.

L’estudi es basa en l’exercici de 2016 per l’anàlisi de la qualitat de la informació que les empreses de l’IBEX 35 presenten sobre els seus mecanismes de gestió en la lluita contra la corrupció en el seu àmbit d’activitat.