Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Oberta la Tercera convocatòria ...
 
Dilluns, 23 d'abril de 2018

Oberta la Tercera convocatòria del Programa de compensació d’emissions

El programa està dirigit a entitats socials que duen a terme una tasca social a Catalunya.


Noticia00777

En el compromís de les organitzacions de treballar la Responsabilitat Social (RS) en tots els seus àmbits, la lluita activa contra el canvi climàtic esdevé un factor fonamental per avançar en la gestió responsable i sostenible. En aquest marc, cada vegada són més els projectes de reducció i compensació de Gasos amb Efecte d’Hivernacle (GEH) que duen a terme les organitzacions.

En aquest punt, el Programa voluntari de compensació d’emissions de GEH ha obert una nova convocatòria per a totes aquelles entitats socials que durant el 2017 o 2018 han realitzat, o tenen previst realitzar algun projecte que impliqui una reducció dels GEH. La convocatòria està oberta del 21 d’abril a l’1 de juny de 2018, ambdós inclosos.

La participació en aquest Programa comporta reduir el consum i les emissions a més de rebre una aportació econòmica per la venda de crèdits de GEH proporcional al nombre de tones que redueixi el projecte. Durant tot el procés, les entitats participants obtindran, de forma gratuïta, suport tècnic, una verificació de la reducció d’emissions del projecte sense cap cost i difusió i comunicació. Una vegada han estat verificats aquests crèdits, podran ser adquirits per altres empreses per compensar les emissions de GEH que no han pogut reduir.

Aquest Programa està impulsat per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i es gestiona a través de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic (OCCC).

Per a més informació, el proper 4 de maig tindrà lloc una jornada on s’explicaran els detalls per a presentar projectes en aquesta nova convocatòria.