Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Guia per fer front a les ...
 
Dilluns, 16 d'abril de 2018

Guia per fer front a les violències de gènere a les xarxes socials

Donestech ha elaborat aquest document que té com a objectiu final treballar perquè les relacions socials a internet siguin totalment lliures i segures.


Guia per fer front a les violències de gènere a les xarxes socials

L’aparició i l’ús de les TIC han facilitat i multiplicat els efectes de les agressions masclistes contra dones i contra el col·lectiu LGTBI. L’anonimat que ofereix internet ha permès la repetició i difusió d’aquestes agressions.

En aquest context, Donestech ha elaborat la guia “Xarxes Socials en perspectiva de gènere: Guia per a conèixer i contrarestar les violències de gènere online” que vol informar sobre la tipologia de les agressions a internet.

A partir d’un document de 120 pàgines dividit en dos grans blocs, s’aborden les característiques de les xarxes socials i la violència de gènere online, així com accions de violència de gènere que estan succeint i recomanacions i iniciatives per fer-les front. La guia també ofereix consells per millorar la privacitat i la seguretat dels diversos perfils a les xarxes socials.

En resum, la guia dóna a conèixer les diferents tipologies de violència de gènere i ofereix recursos per tal que totes les persones i col·lectius puguin enfrontar-se i contrarestar aquestes agressions amb l’objectiu de fer de les relacions socials a internet siguin totalment lliures i segures.