Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La Comissió d'Igualtat i Temps ...
 
Dimarts, 13 de març de 2018

La Comissió d'Igualtat i Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals de Catalunya: deu anys impulsant la igualtat a les empreses

Amb motiu del dia Internacional de les dones, el Consell de Relacions Laborals de Catalunya vol aprofitar l'oportunitat per destacar la feina feta per avançar en la igualtat entre homes i dones.


imatge

Dos dels principals objectius de la Comissió d'Igualat i Temps de Treball del CRL són la promoció de la Igualtat d'Oportunitats i Qualitat en el Treball, i l'impuls del Protocol contra l'assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses catalanes.

En els darrers deu anys, el CRL ha elaborat d'una banda diverses recomanacions a la negociació col·lectiva per a promoure la igualtat a les empreses, i, d'altra banda, també ha avançat molt en la creació i la difusió d'eines d'abordatge i prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses.

Actualment, la Comissió d'Igualat i Temps de Treball segueix avançant gràcies a la tasca dels seus Grups tècnics. En relació amb la igualtat retributiva, les tasques de la Comissió es centren en unes recomanacions per identificar i reduir la bretxa salarial. I pel que fa a la prevenció de l'assetjament, els esforços s'estan centrant en promoure la consolidació de la figura de la "persona de referència" que preveu el Protocol d'abordatge i prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses.

Així, les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya juntament amb la Generalitat segueixen avançant per proveir instruments útils per a la igualtat a les empreses.