Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > L'Economia del Bé Comú presenta ...
 
Dijous, 18 de gener de 2018

L'Economia del Bé Comú presenta la versió 5.0 de la Matriu i el manual d’aplicació

Ja està disponible la Matriu del Bé Comú 5.0. Aquesta eina permet realitzar un balanç ètic, ecològic i democràtic de les activitats en organitzacions, empreses i administracions públiques. Descriu 20 temes i proporciona orientació sobre com avaluar-los.


Noticia_00754

L'Economia del Bé Comú promou una economia basada en els valors constitucionals fonamentals. Fomenta la cooperació enfront de la competició. També defensa la contribució al Bé Comú enfront de l'afany de lucre com a mesura de l'èxit econòmic.

Per mesurar l'aportació real de les empreses, els municipis o els centres educatius al benestar general, l'EBC ha desenvolupat una eina pròpia, el Balanç del Bé Comú. Aquest balanç és un veritable instrument de responsabilitat social corporativa de segona generació. És el "cor del moviment" i complementa la informació que reflecteixen els balanços financers amb evidències sobre el comportament ètic, ecològic o democràtic de les organitzacions.

Des de la seva aparició el 2010 la Matriu del Bé Comú ha evolucionat i ha presentat diverses modificacions. Els canvis han estat aprovats per un grup de persones que conformen l'equip de redacció. Aquest equip s'ha nodrit de les aportacions rebudes des de totes les empreses auditades pel BBC. També ha comptat amb l'experiència de totes les persones que col·laboren en la millora d'aquest instrument. Així, la Matriu del Bé Comú 5.0 és la versió consolidada després de set anys d'evolució del moviment.

Entre les novetats de la Matriu del Bé Comú 5.0 destaquen:

  • Estructuració en quatre columnes (corresponents als valors dignitat humana, solidaritat i justícia social, sostenibilitat ecològica, transparència i codecisió).
  • Actualització dels grups d'interès (empreses proveïdores, persones o entitats propietàries i associacions financeres, plantilla laboral, clientela i altres empreses col·laboradores, entorn social).

Consolidació del llistat de 20 indicadors sobre els quals s'assigna la puntuació màxima de 1000 punts com a resultat del Balanç del Bé Comú.