Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Ercros presenta la seva memòria ...
 
Dilluns, 27 de novembre de 2017

Ercros presenta la seva memòria anual en responsabilitat social empresarial

Des de el 2011, Ercros disposa d’una política de RS basada en la informació, la transparència i implicació en la realitat social, ambiental i econòmica del seu entorn.


Ercros memòria  RSE

Els pilars de la política de responsabilitat social empresarial d'Ercros són el desenvolupament sostenible, la igualtat entre homes i dones, la informació i la transparència, així com la participació en la realitat social, laboral, ambiental i econòmica del seu entorn. Segons la companyia, l'adopció dels principis de RSE és un acte voluntari i forma part del seu sistema de valors.

Ercros desenvolupa la seva activitat productiva en un marc de màxima seguretat per a les persones i les instal·lacions, absolut respecte pel medi ambient i màxima qualitat en els processos de fabricació i en els productes, i a tota la seva gestió.

Tots els centres productius del grup estan acreditats segons la norma de prevenció OHSAS 18001, les normes mediambientals ISO 14001 i ISO 14064, i la norma de qualitat ISO 9001. A més, la majoria dels seus centres estan inscrits al registre de sistemes de gestió i auditoria ambiental EMAS (Eco-Managment and Audit Scheme), de caràcter voluntari i un dels més exigents d'Europa. Els centres de Sabiñánigo i el Complex Industrial de Tarragona (que integra les fàbriques de Vila-seca I i Vila-seca II) també estan acreditats segons la norma de gestió energètica ISO 50001.

La companyia es sotmet voluntàriament a l'avaluació del CPD, que avalua els esforços que fan les empreses per buscar solucions i mitigar els efectes de l'escalfament global mitjançant la divulgació i la transparència.

Ercros té signats 25 convenis amb diferents centres docents per a la realització de pràctiques laborals. Durant l'exercici 2016, 52 estudiants (32 de formació professional i 20 de grau i postgrau) van portar a terme pràctiques formatives a les nostres fàbriques i els set empleats de la fàbrica de Sabiñánigo obtenien el certificat d'acreditació de competències professionals en operacions bàsiques en planta química, equivalent a un mòdul de grau mitjà.

En 2016, el grau de compliment dels codis de pràctiques de gestió del programa Responsable Care del sector químic mundial, al que Ercros està adherida des de 1994, va anar del 99,4%, alguna cosa millor que el de 2015. Ercros també va millorar en quatre punts percentuals el grau de compliment de les recomanacions del Codi de bon govern de les empreses cotitzades, que va ser del 96,2%.