Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > La Universitat de Barcelona ...
 
Dilluns, 06 de novembre de 2017

La Universitat de Barcelona presenta el seu Balanç del Bé Comú

La UB és la principal universitat pública de Catalunya, amb més de 61.000 estudiants i l’oferta formativa més àmplia i completa. La UB és una institució compromesa amb el bé comú i ha publicat els seus impactes basats en la metodologia de l’Economia del Bé Comú.


La Universitat de Barcelona presenta el seu Balanç del Bé Comú

L’Economia del Bé Comú, promoguda per l'Associació Catalana per al Foment de l’ECB i inspirada per l’economista austríac Christian Felber, és un model socioeconòmic que pretén reorientar el model econòmic actual, basat en la maximització del benefici individual, i enfocar-lo al servei del bé comú. Aquest model es regeix per una sèrie de valors humans fonamentals que s’haurien d’aplicar a l’activitat econòmica: dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat ecològica, justícia social, participació democràtica i transparència.

La UB, fidel al seu compromís de servei públic i de generació de coneixement, ha estat la primera universitat en analitzar la seva gestió i mesurar el seu alineament amb els valors impulsats per l’Economia del Bé Comú.

Amb l’objectiu d’identificar el grau d’alineació de la Universitat de Barcelona amb aquests valors i elaborar un pla de millores per aquells aspectes que en són més allunyats, s’han analitzat les accions de la Universitat en cinc grans àmbits: proveïdors, finançadors, empleats, ciutadans/organitzacions i àmbit social de foment dels valors del bé comú.