Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > EXPOelèctric, l’esdeveniment ...
 
Divendres, 27 d'octubre de 2017

EXPOelèctric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa

Expoelectric és una iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Català d'Energia, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Barcelona i la Diputació de Barcelona i busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb la mobilitat de zero emissions i els vehicles elèctrics.


imatge

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc al Passeig Lluís Companys de Barcelona l’esdeveniment de referència entorn el vehicle elèctric. Els principals objectius de l’esdeveniment són:

- Promoure els vehicles elèctrics com a motor de transformació de la ciutat,

- Sensibilitzar, divulgar i promoure l’estalvi i l’eficiència energètica entre la ciutadania en un entorn lúdic i participatiu, divulgant les diferents alternatives de mobilitat urbana i interurbana que anul·len o redueixen al mínim les emissions contaminants,

- Promoure l'ús cívic del vehicle i fomentar la conducció eficient. Impulsar la trobada de les empreses i emprenedors del sector amb els potencials consumidors i facilitar la creació de sinèrgies entre els professionals.

La campanya arriba a la seva 7a edició els propers 11 i 12 de novembre en què es realitzaran les següents activitats:

 

EXPOtest

L’Exposició i Jornada de Proves Expotest busca interactuar amb la ciutadania, oferint l’oportunitat de conèixer i provar tot tipus de vehicles elèctrics.

L’Expotest disposarà d’un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques, així com d’un recorregut obert per a les proves de cotxes en trànsit obert.

QUAN: Dissabte 11 i diumenge 12 de novembre de 2017, de 10:00 a 19:00h

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi

Zones d'activitats

   Zona EXPO, on es mostraran tot tipus de vehicles elèctrics (turismes, vehicles pesants, bicis, motos, furgonetes, etc.)

   Zona TEST & DRIVE, on es podran provar els vehicles, ja sigui en un circuit tancat especial per a bicicletes i motos, o en un recorregut obert per a turismes.

   Zona ACTIVITATS, on es realitzaran diferents demostracions i exhibicions, especialment pensades per als més petits.

 

e-Casa

Activitat promoguda per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) en el marc de l'EXPOelèctric i pionera a nivell europeu que recrearà un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a font d’energia. Aquesta llar estarà equipada amb elements de generació d’energia renovable, com plaques solars per proveir-se d’energia neta i sostenible.

L’e-Casa cerca mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el qual el vehicle elèctric ja no és només un mitjà de transport, sinó que esdevé un element capaç de subministrar energia a la xarxa per a l’ús domèstic. També pretén posar de manifest els beneficis que podria aportar una llar d’aquest tipus a nivell d’estalvi energètic i econòmic així com de reducció d’emissions.

 

e-Col·loquis

Els e-Col·loquis suposen un punt de trobada per a la ciutadania on poder resoldre tots aquells interrogants que envolten i comporten l'ús dels vehicles elèctrics a l’usuari potencial.

QUAN: Dissabte 11 i diumenge 12 de novembre de 2017

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi.

 

e-Concert

Un concert musical en directe que se celebrarà al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al seu voltant. Es tracta d’una demostració innovadora i única a Europa per a què el públic assistent visqui en primera persona la millora de l'entorn en una ciutat 100% elèctrica.

QUAN: Diumenge 12 de novembre de 2017, a les 11:00h

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi

QUI: Associació Catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour.