Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Pacte per la Reforma Horària: ...
 
Dimarts, 18 de juliol de 2017

Pacte per la Reforma Horària: més de cent organitzacions i entitats catalanes signen el seu compromís.

En el marc del Palau de la Generalitat s'ha celebrat l'acte de signatura del Pacte per a la Reforma Horària, que compta amb el suport de 110 entitats i institucions d'arreu del país i diferents àmbits com el comerç, l'Administració, el treball, la sanitat, la cultura o l'educació.


Pacte Reforma Horària

Aquest acord és un compromís per assolir el que s'anomena Objectiu 2025, que ha de permetre que a Catalunya, en els propers anys, ens equiparem amb una sèrie d'indicadors europeus, i aconseguir així que les persones puguin viure uns horaris més racionals i saludables. En l’àmbit educatiu, preserva i promou l’interès superior de l’infant per damunt d’altres consideracions i defensa, en tot moment, el principi d’inclusió, equitat i igualtat d’oportunitats i el principi de promoció de la salut respectant els ritmes circadiaris: temps d’activitat, d’àpats i de descans (en una franja horària saludable).

L'acte ha estat encapçalat pel President de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat pel conseller de la Presidència i portaveu, Jordi Turull qui ha signat representant el Govern en el Pacte. Puigdemont, ha assegurat aquest matí que "arribar a pactes d'envergadura, que són transformadors i generen canvis profunds en una societat, no és mai senzill, ni cosa de pocs, i demana molt de temps"; però, sobretot, "requereix una condició indispensable i és tenir la voluntat d'arribar-hi, sense això és impossible".

El cap de l'Executiu ha agraït l'esforç "de tota aquella gent que ha fet possible aquest Pacte", perquè, ha ressaltat, per arribar a un acord "cal generositat per part de tothom, la generositat de moure's, d'entendre que les raons de l'altre també són importants". I ha continuat "i cal finalment el coratge per aplicar els resultats i no desdir-se'n dels compromisos a les primeres dificultats, buscant aquell refugi fàcil en les idees primeres que eren prèvies a l'acord". "Cal temps, paciència, i voluntat d'anar verificant els acords per anar creixent", ha insistit.

La carta de compromisos cap a l'objectiu 2025, que s'inclou en el Pacte per a la Reforma Horària, contempla, entre d'altres, els següents propòsits: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.