Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Neix el Grup de treball de ...
 
Dilluns, 10 de juliol de 2017

Neix el Grup de treball de Compra Verda de Catalunya

El passat mes de maig, el Departament de Territori i Sostenibilitat va anunciar la creació del Grup de treball de Compra Pública Verda, amb l’objectiu d’assegurar la coordinació, l’intercanvi i aprofitament de recursos entre les diferents administracions catalanes en la promoció i la implementació de la compra verda a Catalunya.


Neix el Grup de treball de Compra Verda de Catalunya

L’anunci es va fer durant la tercera jornada d’intercanvi sobre contractació pública sostenible i ecoinnovadora entre professionals de l’àmbit de la contractació en què hi participen administracions catalanes.

En el marc d’aquesta jornada, els participants van poder conèixer experiències de contractació innovadores de la mà de 6 administracions públiques:

  • Incorporació de criteris de contractació pública sostenible en plecs d’enllumenat i biomassa d’ajuntaments de la província de Barcelona (Diputació de Barcelona).
  • Consulta amb el mercat en la compra de vehicles elèctrics (Associació Catalana de Municipis).
  • Consulta amb el mercat en la preparació de l’Acord marc de Serveis de vigilància i seguretat i Serveis de neteja (Generalitat de Catalunya).
  • Aplicació de l’economia circular i la gestió sostenible a la Universitat Politècnica de Catalunya des de la contractació: progressos i obstacles (UPC).
  • Tancament del cicle de materials en el contracte de producció, instal·lació, seguiment i retirada dels elements publicitaris i d’altres elements de comunicació (Ajuntament de Barcelona).
  • Desplegament de la infraestructura de punts de recàrrega pel vehicle elèctric (ICAEN).

 

La jornada va tenir una bona rebuda per part dels participants, que van destacar sobretot la possibilitat d’intercanviar i conèixer experiències amb altres professionals que tenen un alt grau de coneixement en la matèria i comparteixen l’interès per la contractació pública sostenible.

El Grup de treball de Compra Pública Verda també és considerat com un pas endavant positiu en la promoció de pràctiques de contractació més responsables i estratègiques a Catalunya.