Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Potencial i oferta en Economia ...
 
Dilluns, 10 de juliol de 2017

Potencial i oferta en Economia Circular a Catalunya

Presentació de l'estudi "Potencialitat i impacte econòmic de l'Economia Circular en els diferents sectors productius de Catalunya", que identifica els sectors productius de Catalunya que estan més ben posicionats en termes de potencialitat per aplicar mesures d’economia circular.


imatge

L’economia circular està en el punt de mira de les polítiques europees. En un context mundial de recursos sobreexplotats i sota pressió, ningú no es qüestiona la importància de prendre en consideració la sostenibilitat en les estratègies empresarials, els models de negoci i el disseny de productes i serveis. Això és clau per avançar cap a una economia més competitiva, responsable i circular per al progrés i el benestar social.

Es presenten oportunitats en aquests tres àmbits:


•    Oportunitats  d’internacionalització. 6 països detectats amb oportunitats per a les empreses catalanes: Xile, Turquia, Estats Units, Xina, Canadà (Ontario) i Dinamarca.
Criteris de selecció: sensibilitat al concepte d’economia circular, programes o polítiques relacionades, necessitats específiques de gestió de residus, d’aigua o d’ús eficient de l’energia per escassedat de recursos o bé per l’elevat ús de recursos.
•    Oportunitats d’atracció d’inversió estrangera. S’han detectat empreses potencials inversores a Catalunya en els segments de residus, d’aigua i d’energies renovables amb els criteris següents: empreses sense oficines o delegacions a Catalunya, empreses presents a Catalunya però que no venen solucions d’economia circular i empreses que estan creant centres d’R+D relacionats amb l’economia circular, però que no han escollit Catalunya en les seves darreres inversions.
•    Oportunitats d’innovació. Es detecten 11 tecnologies facilitadores de l’economia circular d’entre les quals: tecnologia de reciclatge avançada, tecnologia i ciències de la vida, sistemes de rastreig, tecnologia de disseny modular, anàlisi Big Data, impressió 3 D, etc. També s’han detectat 11 centres de la xarxa Tecnio desenvolupant projectes en l’àmbit de l’economia circular.