Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Cent empreses i organitzacions ...
 
Dimecres, 14 de juny de 2017

Cent empreses i organitzacions es comprometen a fer de Catalunya un país socialment responsable.

Durant tot el dia, cent persones s’han reunit en un esdeveniment singular al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú amb la voluntat de dialogar entre grups d’interessos diversos sobre responsabilitat d’empreses i organitzacions i projectar-la als territoris. Grans empreses, microempreses, ONGs o universitats, entre d’altres han apostat per construir en positiu i usar la seva pròpia responsabilitat social per contribuir a fer una societat millor.


Participants seminari Terrotoris Socialment Responsables

5 empreses petites, 5 empreses mitjanes, 5 empreses grans, 5 entitats socials, 5 organismes culturals, 5 universitats, 5 organismes del govern… i així fins a cent persones de vint tipologies diferents s’han congregat avui dijous a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú per a llançar idees i propostes per fer uns barris, pobles i ciutats més responsables, fet que inclou no solament temes ambientals sinó socials, laborals, econòmics o ètics.

El seminari pretén que els compromisos corporatius també ajudin a abordar els reptes del territori. Al seminari s’ha demanat contribuir a fer pobles, barris i comarques responsables i en el Manifest que s’ha aprovat també es comprometen a treballar per fer de Catalunya un país socialment responsable.

La trobada organitzada per Respon.cat, és una iniciativa empresarial nascuda fa tres anys per ser una referència en responsabilitat social a Catalunya, que pretén explorar noves converses entre sectors i organitzacions que estan compromeses amb la gestió de l’RS.

El seminari porta per nom TSR+10 perquè vol ressaltar que no es parteix de zero: és hereu del que es va fer al maig del 2007 al Palau Maricel de Sitges, i que ha permès que alguns municipis i comarques ja s’hi hagin orientat. Ara es pretén fer un salt endavant, ja que els valors i les bones pràctiques d’RS són part de la competitivitat regional, ajuden a captar talent, milloren la qualitat de vida, garanteixen la sostenibilitat, i aporten reputació al territori.

A la tarda, l’acte s’ha obert a altres participants, amb una taula rodona on diferents ponents han donat el seu punt de vista; la professora Cristina Sánchez Miret sobre la reforma horària; el diputat Carles Campuzano sobre la necessitat de construir un nou pacte social; la directora de FemCat, Teresa Navarro, sobre fer de Catalunya uns dels millors països del món; Jordi Griera, promotor de la Plataforma País Conscient sobre la creació de consciència; Ramon Novell, director general de Cafès Novell, sobre la valoració de la transparència i l’autenticitat per part de les noves generacions. Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus, ha destacat l’exercici de generositat i complementarietat d’aquesta trobada i ha reclamat que no s’entengui la responsabilitat social com un apèndix sinó que ha de ser la manera d’entendre la gestió empresarial.

Cloenda pel conseller Josep Rull:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha fet la cloenda del seminari valorant molt positivament el que avui s’ha viscut a Vilanova i la Geltrú, perquè sols des del treball en xarxa podem construir grans projectes que transformin la realitat, i ha agraït als participants que pensessin en gran. Rull ha fet una comparació amb Dinamarca i la capacitat de generar grans consensos de país en les polítiques publiques centrals, destacant que Catalunya pot caminar en aquest mateix sentit i construir grans consensos de país, perquè tenim capacitat de diàleg, sentit de comunitat, i treball en xarxa. Sense aquests elements no es pot aplicar el sentit de la responsabilitat social, ha conclòs.

El conseller ha dit que la manera d’incorporar la sostenibilitat avui dia és amb l’economia circular i coincideix que els països que l’estan adoptant són als que les coses els van més bé, que tenen més cohesió social, que creen més riquesa, i que creen llocs de treball de més qualitat. A més, ha expressat que l’aposta per l’economia circular no és sols una qüestió ètica ja que ha esdevingut més rendible que l’economia lineal.