Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Espigoladors: projecte contra ...
 
Dimecres, 31 de maig de 2017

Espigoladors: projecte contra el malbaratament d’aliments

El diari El País es fa ressò del projecte Espigoladors, organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible


Noticia 00653

El projecte Espigoladors recupera la fruita i verdura que es descarta, ja sigui per un descens de vendes, per raons estètiques, per excedents de producció o per que la fruita està madura i el consumidor ja no la compra. En cap cas es recull fruita o verdura que no sigui apta pel seu consum.

Canalitzen el 95% dels aliments que recullen a entitats socials, i així faciliten l’accés a aliments frescos, sans i nutritius a persones que habitualment no poden accedir-hi. Les entitats socials són pròximes a la zona de recollida.

Transformen la resta dels aliments recuperats en conserves naturals i artesanals (melmelades, cremes, salses i patés) i es comercialitzen sota la marca “Es Im-perfect”. Són productes de qualitat.

En tot aquest procés, integren a les entitats socials receptores i a persones en situació vulnerable. Així, fomenten la dignitat de les persones i la generació d’oportunitats laborals i socials des d’un vessant transformador.