Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Unió de Mútues actualitza la ...
 
Dilluns, 22 de maig de 2017

Unió de Mútues actualitza la seva memòria de sostenibilitat

La Unió de Mútues renova el seu compromís amb la responsabilitat social un any més, publicant la memòria amb el resum dels resultats i de les fites aconseguides en la gestió desenvolupada el 2015.


Unió de Mútues actualitza la seva memòria de sostenibilitat

2015 ha estat un any de consolidació i creixement per a la Unió de Mútues, basat en la seva aposta per la millora continua.

Enguany, Unió de Mútues ha desenvolupat un Pla de Responsabilitat Corporativa i el Portal de la Transparència per donar resposta a la seva aposta per la transparència i per facilitar l’accés a la informació pública i de bon govern. L’organització esta certificada amb el segell EFQM 500+ des de l'any 2011 i amb l'estàndard IQNet SR10 de responsabilitat social des de l'any 2012.

Durant 2015 s’ha actualitzat el Codi Ètic i de Conducta, que és fruit de l'experiència adquirida des de la publicació de la primera edició del Codi Ètic l'any 2003 i de la seva integració amb el Codi de Conducta, adaptant-los als principis de bon govern i al desenvolupament actual dels sistemes d'ètica i compliment.

El 2015 també destaca l’obtenció de la certificació d’AENOR del sistema de gestió de riscos per a la prevenció de delictes en les organitzacions.

En l’àmbit social, cal destacar la posada en marxa el III Pla d'Igualtat d'Unió de Mútues 2014-2016. A més, per a promoure la igualtat fora de l'àmbit de l'organització, Unió de Mútues procura difondre externament les seves actuacions en matèria d'igualtat. D'aquesta forma, per exemple, ha publicat la Guia per al tracte de persones amb discapacitat a Unió de Mútues (2015). Igualment, es va publicar la Guia per al tracte de persones amb discapacitat a Unió de Mútues (2015).

En l’àmbit ambiental, Unió de Mútues disposa d'un pla de gestió mediambiental (PGMA) anual a on es detallen quines accions i objectius es seguiran per a la minimització de l’impacta ambiental. Esta certificada d'acord amb la Norma ISO 14001:2004 Sistema de Gestió Mediambiental des de l'any 2003.

Aquesta experiència ha estat actualitzada en el marc del grup tècnic de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals que es troba integrat pel Govern i les organitzacions sindicals i patronals més representatives de Catalunya i ha estat incorporada al directori d'experiències RSCat.