Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Programa Làbora. Barcelona ...
 
Dilluns, 15 de maig de 2017

Programa Làbora. Barcelona Mercat Laboral Reservat

El programa Làbora, que fomenta l’ocupació de persones amb dificultats especials d’accés al mercat de treball, va fer possible la signatura de 1.967 contractes laborals durant el 2016, un 27,9% més que l’any anterior. De les 3.304 persones que van completar l’itinerari de formació i millora competencial, prop de la meitat han trobat feina a través del programa.


Programa Làbora

El programa Làbora per al foment de l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de les entitats socials, representades per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja, i del teixit empresarial de la ciutat.

En total, el 2016 es van atendre 8.278 persones, un 20% més que l’any anterior, fet que satisfà un dels objectius d’aquest programa de ciutat, que tracta de capacitar professionalment els usuaris i ajudar a trobar feina al màxim nombre possible de persones.

Es tracta d’un mercat laboral reservat a les persones en risc d’exclusió social, gràcies al qual les organitzacions troben la persona que millor encaixa amb les seves necessitats de contractació laboral, seguint criteris d’ocupació per competències. El treball en xarxa entre Serveis Socials i un equip de professionals permet oferir assessorament i suport en la selecció del millor perfil i acompanyar a la persona candidata de manera individual en la seva adaptació al nou lloc de treball.

El Programa LÀBORA vincula l’empresa en un projecte de responsabilitat social i, alhora, permet formar part d’un projecte de ciutat que treballa per afavorir la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Làbora és un programa innovador dissenyat per assolir l'encaix entre l'oferta del lloc de treball i la millor candidatura. Aquest objectiu s'aconsegueix gràcies a:

Un treball en xarxa entre Serveis Socials i un equip d'experts que treballen de forma coordinada i col·laborativa per identificar els participants del Programa LÀBORA.

Un acompanyament individualitzat que dissenya itineraris per l'ocupació on es treballen i s'avaluen les candidatures envers a perfils laborals específics, utilitzant recursos de la ciutat en l'àmbit de l'ocupabilitat i la formació de persones en atur.

Una plataforma tecnològica que permet treballar les competències d'ocupació dels candidats i candidates per millorar la seva ocupabilitat en un sector professional determinat; i definir els llocs de treball demandants per les empreses, mitjançant un model que descriu les competències tècniques i transversals per aquell lloc de treball.

Un equip de suport a l'empresa que l'acompanya en la publicació de l'oferta laboral, definint el perfil competencial del lloc de treball; participa en el procés de selecció de la candidatura ideal; i realitza el seguiment de la persona contractada.